Kismamák! Cukorterhelést valahogyan megúszni?
Egyetlen vizsgálat sem kötelező, magad döntöd el, hogy akarod-e vagy sem. Ha szeretnél mégis képet kapni arról, hogy állsz cukorügyileg, akkor szerezz be egy otthon használható készüléket és te is ellenőrizni tudod, mennyi a vércukrod evés előtt, után, stb.
Egyébként a felvilágosultabb dokik kifejezetten nem is javasolják ezt a vizsgálatot, mert teljesen fölöslegesen terhelik meg vele a kismamát. Az én dokim szerint azzal, hogy ellenőrzöm itthon a vércukromat, sokkal többet teszek a baba és saját egészségemért, ugyanis normál esetben olyan brutál cukorterhelésnek nincs is kitéve a szervezet, mint ennél a cukorivásos dolognál. Ráadásul az emberek normál vércukorszintje egyénenként eltérő, vagyis azt kell inkább észrevenni, hogy a nálad normálisnak számító tartományon belül vagy-e. Ezt meg csak rendszeres méréssel, otthon tudod megnézni, viszont sokkal igazabb a végeredmény, mint egy cukorterhelésnél.
Én egyik gyerekemmel se voltam ilyenen - nálunk mondjuk egyetlen orvos sem javasolja, max. a zsömléset, amit előttem említett valaki - de soha nem volt ebből gond.
Hát sajnos vele jár,de ha egyébként jó a cukrod akkor nem muszáj ezt a lötyit inni. én 7 órakor ettem egy zsömlét meg ittam 2 dl tejet és 8 órakor mennem kellett vérvételre. Ezt beszéltük meg a dokival lehet hogy neked is lehetne így.
34 hkm
Citromot tegyél bele és utána egész iható lesz :) Mint az édes limonádé, én előző este bekevertem és lehűtve vittem magammal, nagyon jól esett :)
De elvileg kérheted a dokidtól a zsömle + tej terhelést is, az kevésbé durva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!