Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, akiknek tej-zsömlés...

Kismamák, akiknek tej-zsömlés cukorterhelést csináltak, mennyi volt a határérték?

Figyelt kérdés

Megcsinálták nekem a terhelést, de a leleten nincs rajta a referenciatartomány, így nem tudom, hogy jónak számít-e az értékem, az interneten meg nem találok ilyet, csak a 75g-os cukorra találtam adatokat...

Köszönöm!

2012. márc. 8. 10:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

És mennyi lett az értéked?

Ha a reggelinek megfelelő terheléssel csinálják, akkor a 7.8-as érték már terhességi diabétesznek számít, illetve csak intoleranciának . IR

2012. márc. 8. 10:10
 2/17 A kérdező kommentje:

5,78 mmol/l lett, de 2 deci tej és egy zsömle fogyasztása után egy órával.

Korábban már csináltak nekem 75 g cukrosat, csak mivel az magas lett, ezért most 30 hetesen ez egy kontroll. Ezért izgat nagyon, hogy ez most megfelelő-e.

Nem csinálok számlálgatós diétát, csak "visszafogott szénhidrát-fogyasztást" kért a doki, de pont emiatt sosem tudom, hogy mit lehet "még megenni" és mit nem.

A laboros nő meg annyit mondott csak, hogy majd az orvos megmondja, hogy jó-e az érték vagy sem, csak hát nem tudom, mikor válaszol, én meg már türelmetlen vagyok... :o)

2012. márc. 8. 10:22
 3/17 anonim ***** válasza:

Az én papíromon ezek a határértékek vannak:

éhgyomri: 3,89-5,84 mmol/l

60' után: 3,89-11,1 mmol/l

Nekem 4,5 volt az éhgyomri, a 60perces meg 6,2.

Erre azt mondta a védőnőm, ha 7 lenne a 60 perces érték akkor már diétáznom kellene. Én kérdeztem, hogy miért, hiszen 11 a határ, erre azt mondta, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy ha már 7 , akkor gondok szoktak lenni.

Neked mennyi lett?

2012. márc. 8. 10:23
 4/17 anonim ***** válasza:
3. vagyok, az 5,78 az tökéletes! :)
2012. márc. 8. 10:24
 5/17 A kérdező kommentje:

Kedves 3!

Egy zsömle és két deci tej után lett Neked annyi a 60 perces, és még az is ok? Ez jól hangzik!

Amúgy a 75 gramm cukros 2 órás nekem 7,22 mmol/l lett, amikor 24 hetes voltam, akkor csinálták.

Azóta diétázom, amennyire megy, és most a kontroll-reggelizős lett az 5,78 mmol/l

Tudom, hogy elvileg 7,8 a felső határ elvileg, de itt orvosa válogatja hogy ki hogy áll hozzá.

Én azt tudom, hogy nagyon "laza típusú" orvosom van, de ebben szigorú valamiért, és én megbízom benne...

2012. márc. 8. 10:27
 6/17 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy Te emellett egyáltalán nem diétázol?
2012. márc. 8. 10:28
 7/17 A kérdező kommentje:

Bocs, itt nézegetem, és egy dolgot nem értek:

Ennyi lenne a referenciatartomány 60 perces tej-zsömle reggeli után?

60' után: 3,89-11,1 mmol/l

Mert hogy a cukroslöttyös ugyebár sokkal megterhelőbb, mint a reggelizős, és ott is 7,8 a felső határ, akkor hogyan mehetne fel akár 11-ig is egy szimpla reggeli után?

2012. márc. 8. 10:30
 8/17 anonim ***** válasza:

Igen, én a laboros papírom alapján írtam az értékeket! :)

Azon szerepel a 11,1 mmol/l 60' utáni felső értéknek!

De gondolom azért mondta a védőnő a 7-es értéket, amiért te is írod, gondolom ezt már tényleg tapasztalatból mondták, hogy akkor már diétázni kell. Én nem diétázok egyébként,de odafigyelek mit eszek: teljeskiörlésű kenyér, sok gyümölcs,zöldség, minél kevesebb nitrites felvágott stb. Szerintem most elégedett lesz a dokid az eredményeddel! :)

2012. márc. 8. 10:46
 9/17 anonim ***** válasza:
A cukorlöttyös terhelés az nem 30perces?
2012. márc. 8. 10:47
 10/17 anonim ***** válasza:
Egyszer azt olvastam valahol mikor pont ezt kerestem, hogy 7-ig jó.Nekem most a 75 gramm cukros lett 7,5.Kell mennem diabetológiára. Hogy csináltad a diétát?nagyon nehéz?
2012. márc. 8. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!