Kismamák, akiknek tej-zsömlés cukorterhelést csináltak, mennyi volt a határérték?
Megcsinálták nekem a terhelést, de a leleten nincs rajta a referenciatartomány, így nem tudom, hogy jónak számít-e az értékem, az interneten meg nem találok ilyet, csak a 75g-os cukorra találtam adatokat...
Köszönöm!
Kedves kérdező!
A te értéked az 5.78, zsemlés terhelés után tökéletes!
Ne izguljál!
Amúgy nem szabad keverni a dolgokat!
Én terhességi diabéteszes vagyok, és diétáznom kell keményen, de így is inzulinon fogok kikötni.
A 11-es határértéket az 1-es tipusú cukorbetegeknél szokták emlegetni, de az ő értéküknél is törekednek arra, hogy 10 alatt legyenek!
A terhességi cukorbetegség ott kezdődik, ha a 75-s cukorterhelés értéke 7.8 körül van, akkor elküldenek diabetológiára.
Valakinek egész terhessége során elég a diéta.
Valakinek kell később inzulin is.
Valaki kérdezte, hogy mennyire kemény a diéta.
Annak azt tudom mondani,hogy az első két hét kemény, mert nagyon sokat kell számolni, és a vágyainknak is határt kell szabni, de a gyerekéért mindenki megtesz mindent asszem.
2 hét után csökken az éhség :)szóval meg lehet szokni, én örülök is neki, mert nem hízok semmit sem :)
És ilyen egészségesen még sosem éltem.
Ez egyébként a diabetológusomnak köszönhető.
Oktatást is tartottak, kaptam táblázatokat, segédanyagokat....
Szóval baromira támogattak/nak mindenben!
Kedves 11! Neked nem a cukorlötyis lett 5,2?
Amúgy nekem előző gyerekeknél azt mondta több orvos is, hogy csak a zsömle-tejes nem ér semmit, mert azzal az amúgy már cukorbeteg embereket szokták "terhelni", aki alapból nem cukros, "csak kismama", annak a cukorlötyiset KELL elvégezni, hogy kiderüljön, van-e baj.
A "diétám":
Azt kell tudni, hogy én a 18. hétig alig tudtam enni valamit is, így amikor végre elmúlt a rosszullét, enni kezdtem sokat és "finomat", én a nagyon egészséges és a nagyon egészségtelen ételeket szeretem általában. Tehát lecsúszott napi egy tábla csoki simán, sütik (sokat sütök a gyerekeimnek/családnak), pudingok, minden. MIvel a súlyom alacsonyabb a normálisnál, ezért erre nem kellett figyelnem. Ja és ittam, sok cukros dolgot, kávát teát is rendesen cukorral...
Szóval amikor kijött az eredmény, akkor drasztikusan léptem: Semmi csoki, semmi édesség, no krumpli, tészta, rizs, gyümölcsökből is csak az alacsony szénhidráttartalmúak (tehát banán és aszalt gyümölcsök kilőve, körte néha), fehér lisztes pékárú kilőve, és minden édes pékárú is (kakaós csiga ez az), csak barna kenyér (szerencsére szeretem). Sok hús, tojás, zöldség (hüvelyesek kilőve), felvágott, sajt, saláták, túró, némi tejföl.
Ital: gyümölcslevek és minden szénsavas üdítő kilőve. Ami maradt: víz, tea, kávé és tej (tejből nem túl sok). Korábban egy tejeskávéba 2,5 kanál cukrot tettem, most egy felet teszek bele, és mellé vagy kis édesítőszert, vagy xilitet, ami sajnos amellett hogy nagyon drága, a székletnek is rendesen "bevariál", úgyhogy csak módjával.
Rágcsálok mandulát vagy mogyorót.
De őszintén szólva elég rosszul bírom lelkileg. Nagyon nehéz időszakban vagyunk családilag, és az evés engem mindig is "vigasztalt", a csoki mint "örömforrás" most kiesett. Bár előfordul, hogy jó minőségi csokiból ebéd után egy kockát megeszem.
Ja, és vettem diétás lekvárt, reggelire a barna kenyeret vajjal kenem meg és vékonyan a lekvárral.
Bocs, jó hosszú lett...
Szóval azért is kérdeztem, mert ha egy picit legalább lazíthatnék rajta, az jól esne.
(Hétvégén hatalmas családi szülinap, és én süthetem a tortát, "mert én olyan jókat tudok", kicsit kiábrándító, hogy majd nézegetem...)
Kedves 12!
Neked is köszönöm!
Bizonyos szempontból úgy érzem, hogy "könnyebb" a számlálós diéta, persze lehet hogy nincs igazam! Csak ott fehéren-feketén meg van, hogy ennyi és nem több. Nekem meg annyi volt az instrukció, hogy a "fölöslegeset" hagyjam el, és reggel-este ne egyek-igyak gyorsan felszívódó szénhidrátot, hogy a vércukorszintet ne dobjuk meg hirtelen. Emiatt állandó kérdés, hogy "ezt még megehetem?"
Persze én is tudom, hogy ez nem játék, épp amiatt őrlődöm... :o)
Szerintem jó az értéked, lehet a rossz értékelésnél (cukros lötyi) még késő este is ettél valami jó cukros dolgot, nem?
Én úgy hallottam akinek lötyit kell inni az előző nap este 7 után már ne nagyon egyen.
Sziasztok!
Válaszolt a dokim az emailre.
Azt írta biztató, de folytassam a diétát, egyek több fehérjét és kevesebb sót.
Azt nem írtam, hogy a hétvégén csúnyán vizesedtek a lábaim és "szájszárazsággal" is küzdök folyamatosan, szóval van még pár dolog, meg a vérképem sem csúcs, így nyilván a doki mindent összevetve döntött így...
Na mindegy, még két hónap, csak kibírom valahogy...
Köszi mindenkinek és jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!