Valaki ki tudná számolni, hogy pontosan mennyi idős terhes vagyok?
De kiszámoltam Neked:Terhességi kalkulátor
Utolsó menstruáció első napja:
Év:2010 Hónap:március Nap:13
2. trimeszter:2012.06.12.
3. trimeszter:2012.09.25.
Várható születés:2012.12.18.
Terhesség hete:4. hét - Tippjeink erre a hétre
Az az igazság hogy nem foglalkoznak a dokik sem a ciklus hosszával /legalábbis az enyém nem,sőt.../ Az én ciklusaim 32 naposak voltak ált.ban. Október 2.-án volt az utolsó menzim, doki kiírt július 8-ra! A védőnő előtte ceruzával már beírta a 12.-t,de dokim átírta 8-ra! Igazából úgyis az UH alapján /baba méretei/ állapítja meg hogy hányadik héten is jársz.
Remélem segítettem
Itt is beírhatod a ciklus hosszát is:
Nekem amúgy 32 napos ciklusaim voltak, de ezzel soha nem foglalkozott egyik doki sem. Az utolsó mensit vették alapul és kész. Ha a babám méretei alapján eltérés lett volna, akkor módosítottak volna szülés várható időpontján, de alapvetően a terhesség mensitől számolva 280 nap, függetlenül a ciklusaid hosszától.
Nagyobb elteresnel szoktak ezzel foglalkozni, de az en dokim mar kicsit is figyelembe vett. Igazabol nem lehet tudni, hogy milyen hosszu a lutealis szakasz nalad, lehet, hogy rovidebb, de ha nem, akkor elvileg 3 nappal korabban lehetett peteeresed, mintha 28 napos ciklusod lenne, azaz 3 nappal korabbi datumot irj be a kalkulatorba utolso mensihez, marcius 10-et.
De ez pici elteres, nincs jelentosege es ha nem figyelted a peteerest, akkor csak tippelni lehet, hogy a ciklusod 11. napjan volt peteeresed.
En tudtam, hogy mikor volt, de a doki uh-n be is lotte napra pontosan 12 hetesen. De nagyobb terhessegnel ebbol a szempontbol mar az uh-nak sincs jelentosege, csak kb a 14. Hetig fejlodnek egyforman a babak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!