4 hetes és 5 napos terhes vagyok ma voltam dokinál megállapitotta a terhességet de nem mmondta h menjek tp-re. Én szeretnék ám ha ellviszem a papiromat a házidokihoz kiirhat ha akarok menni? Ilyenkor h fogják számolni a tp-t?
A nődokiddal beszéld meg, hogy el akarsz jönni, mert mondjuk a terhestünetek miatt nem bírnál rendesen dolgozni. Aztán Ő ráírja az ambuláns lapra, hogy táppénz felvétele javasolt x hó y napjától.
azzal elmész a háziorvoshoz, aki felvesz táppénzre.
Ezután nekem kéthetente kellett menni táppénzesért a háziorvoshoz.
A táppénzt ugyanúgy számolják, mint egyéb esetben.
Boldog babavárást!
Neked kellett volna mondani a nőgyógyásznak, hogy tp-re akarsz menni. Na de talán a háziorvos is megírhatja a papírt. (nálunk csak a nőgyógyász javaslatára ír ki- ad papírt amit vinni kell a háziorvosnak).
Mit látott már a nőgyógyász? Volt petezsák, ultrahang....stb? Azt hittem a 6. hét előtt nem nagyon lát semmit még a doki...
Kedves 22:02-es válaszoló!
Miért ne mehetne táppénzre, Ő tudja milyen munkát végez, bírná e stb. Én 5 hetes voltam mikor kiírt a doki, mert 12 órás műszakban nem lehet terhesen dolgozni, és még jobban is jártam, mert a táppénzem kb 15000-20000 Ft-al több mint azoknak akik jelenleg is a cégnél dolgoznak.
Nem mindenki végez olyan munkát amit terhesen is tud végezni megerőltetés nélkül.
Elnézést, hogy nem a kérdésre válaszoltam.
31+5 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!