Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mondanátok lány neveket...

Mondanátok lány neveket egypetéjű ikreknek?

Figyelt kérdés
25 hetes kismama vagyok, 3 lányom van már: Deziré Janka, Heidi Zóra és Szonja Lilien. Az első nevük valószínűleg Roxána és Kiara lesz, de ha kapunk olyan ötletet ami jobban tetszik akkor lehet hogy az lesz, de 2. névre ötletek mindenképpen várunk.

2012. ápr. 10. 18:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Száva,Ramira,Amina,Alina,Lina,Lana,Zia

Különleges nevek/párosítások amik a környezetemben előfordulnak: Neszta,Bíbor Klára,Villő Kamilla,Zille Iringó

Ennyi jutott eszembe:)

2012. ápr. 10. 19:04
 12/29 anonim ***** válasza:
47%

és mitől különlegesek ezek a gyerekek?

a nevük nem különleges,hanem idegen majmolós.kivéve a janka,az az egyetlen normális név

2012. ápr. 10. 19:43
 13/29 A kérdező kommentje:
Nem a te gyermekeid, a te gyerekeidnek olyan nevet adsz amilyet szeretnél, nem tudom hány éves vagy de ha elég idős akkor tudnád hogy a saját gyermeke mindenkinek különleges:)
2012. ápr. 10. 19:52
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz ötletet adni, mert érzek egy kis "összevisszaságot" a nevekben. Van mindenféle, minden eredetű köztük, így kicsit nehezebb rájönni, hogy akkor milyen neveket is szerettek.

Talán lehetne Roxána Hella és Kiara Léna.

2012. ápr. 10. 19:59
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nagy az összevisszaság a nevek között. Egyik sem passzol össze, amiket párosítottál, nincs bennük ésszerű logika. A nevek eredete is eltérő.

Egyszerűen nem hangzanak jól kimondva. Nem rosszak a nevek külün külön, de szerintem gondold át alaposan, hogyan párosítanál. 2 ritka,nem magyaros hangzású név nem igen passzol össze hangzásban, és az sem, ha mindkét névben ugyanazok a magánhangzók. Nem sértésnek írtam, de ízléstelen. Kérd esetleg olyannak a tanácsát, aki fonetikával foglalkozik, az segít neked összeállítani párokat.

2012. ápr. 10. 20:40
 16/29 anonim ***** válasza:
A Villő Kamilla nagyon szép együtt.
2012. ápr. 10. 20:47
 17/29 A kérdező kommentje:
Nekem is olyan 2 nevem van ami sem eredetben sem jelentésben sem magánhangzóiban nem hasonlít egymásra, egyik rövidebb a másik hosszabb. Igazából nem is érdekl hoyg mit mond erről egy szakember, soha nem néztem meg milyen eredetűek a nevek, mai napig nem érdekel. Egyszerűen ezek tetszenek, már kislány koromban kitaláltam hoyg fogják hívni a lányaimat és az úgy is lett. Nem hiszem hogy bármelyikőjüket a nevük miatt fogják megutálni, nekem tetszik, ők is szeretik és én is úgy lettem nevelve ők is úgy lesznek hogy ne érdekelje őket mit gondolnak mások, legyenek önmaguk és érezzék jól magukat.
2012. ápr. 10. 21:31
 18/29 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm az ötletek, nagyon sok tetszik közülük:)
2012. ápr. 10. 21:33
 19/29 anonim ***** válasza:

én nem mondtam,hogy nem különlegesek a gyerekeid,egyszerűen érdeklődtem,hogy mitől különlegesek?főleg,hogy még meg sem születtek.Egyébként 34 éves vagyok,és anya,egy 2,5 éves fiú édesanyja.

a fiamat szeretem a legjobban a világon,de nem vagyok vele elfogult.nem érzem különlegesnek,bár van,amiben sokkal előrébb tart kortársainál.másban meg ügyetlenebb.egy teljesen normális ,egészséges gyermek.

nekem a különlegesség ezek szerint mást jelent mint neked

de nem is ez a lényeg,hanem az,hogy számomra ezek a nevek nagyon nem tetszenek

sokkal különlegesebb lenne egy hagyományos név,ami kihalóban van,mint egy olyan,ami hamarosan tucatnév lesz,ha már most nem az.pl a szonja,lilien,zóra elég gyakori név

2012. ápr. 10. 22:05
 20/29 anonim ***** válasza:
Maja, Mira. (Maja az én lányom.) :)
2012. ápr. 11. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!