Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a 34. hét elején még...

Ha a 34. hét elején még nagyon aktív a babóm, akkor az azt jelenti, hogy elfér kényelmesen és köszöni jól van?

Figyelt kérdés

Naponta 4-5 alkalommal "jelentkezik" és igen aktív még. Nagyon jól mozog (szinte fáj) Ez jelentheti azt, hogy még nem készül a kinti világra?

34 hetes kismama

2009. jún. 17. 20:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Ma volt nálunk a védődnő!

Később még írok pár sort.

Azt mondta, baba-mamás szoba csak 3 van. Kérdés, hogy lesz-e hely. AZ egyik 4, a másik kettő 2-2 ágyas.

Szép napot!

Remélem, jól vagy, és nem keményedsz nagyon!

Anna

2009. jún. 22. 12:17
 12/24 anonim ***** válasza:

No, megjöttem az első szülésfelkészítőről. OLyan sokan voltak, és annyira nem volt levegő, hogy már majdnem ledőltema székről. A szülésznő, aki tartotta, mondta is az ablaknál ülőknek, hogy nyissák ki az ablakokat, mert a végén még elájulnak itt páran...

Végülis, amiket most, az első alkalommal elmondott, azt majdnem mind tudtam. Kíváncsi leszek a többi alkalomra!

2009. jún. 22. 16:28
 13/24 A kérdező kommentje:

Igen, az első szülésfelkészítőn én sem tudtam meg sok újdonságot...az Internetnek köszönhetően elég felkészült lehet valaki, ha akar :) Igazából a pecsét a lényeg, ezért vettünk részt rajta mi is!

Te hogy vagy?

Én most hétvégén nem voltam valami jól, sokat keményedik (vagyis inkább feszül)a hasam :( Remélem ez normális...

Ráadásul ma este nagyon mozog a bébi, de olyan aggasztóan..:( Csak tudnám mit csinál ilyenkor odabent??? Remélem jól érzi még magát és nem akar kijönni!!!

Jó pihenést!

Annamari

2009. jún. 22. 21:26
 14/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy vagy? Írtad, hogy sokat feszül a hasad. Hogy vagy vele azóta?

Nekem a kezem dagad nagyon. Már nem tudom felhúzni a gyűrűmet. Ráadásul reggel még a férjemé sem jött rám... Jól beijedtem, és felhívtam a védőnőt. Be is mentem utána hozzá, de minden mást rendben talált. Hétfőn megint megnéz, kedden meg úgyis megyek a dokihoz. Remélem, nem lesz baj. Azért ijedtem be úgy, mert elvileg épp reggelre kellene lemennie minden dagadásnak, vizesedésnek. Nálam meg épp reggel jelentkezett a dolog.

De minden más renben vagy. Legalábbis úgy tűnik. Még pár apróság van, amit be kell szereznünk.

A kórházi pakkot sem ártana összraknom - vészhelyzet esetére...

Remélem, te is még otthon vagy! És nem kellett bemenned.

Mikor mégy az első NST-re? Én júli 6-án.

Szép napot!

Anna

2009. jún. 25. 14:31
 15/24 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi kérdésed, én most jól vagyok! Elmúlt a feszülés is, talán a hétvégi hidegfront miatt volt, vagy arra is gondoltam, hogy tágult a méhem és az feszült. A pocim is nagyobb (kb. 103 cm)lett, tehát lehet, hogy ez miatt éreztem ezt. Igazából az estéket nem szeretem, mert olyan nehéz ekkora pocival kényelmesen aludni, és persze 2x minimum fel kell kelni, az is olyan nehezemre esik, de amúgy minden oké :)

Sajnálom, hogy dagad a kezed, remélem azért már jobb. És mit mond erre a védőnő, mit lehet vele csinálni?

Nekem a bokám volt bedagadva eddig, talán 2x. Este jött elő, olyankor hideg zuhany alá nyomtam, utána pedig csak pihentettem, alá raktam kispárnákat és reggelre lement.

És kedden melyik dokihoz mész? A Szabóhoz? Már itthon lesz? Vagy a házi dokidhoz?

A kórházi pakkot én is összeállítom most hétvégén, hátha...de remélem, hogy nem kell még vagy 4 hétig. Pont ma vettem kínai üzletben bugyikat. Már csak egy türcsit kell venni és az kész is.

Ma vettem meg a DM-ben a kézi mellszívót is, hát jó drága volt, igaz még kedvezményem is volt rá, de így is...:( Remélem tudom majd használni....

Én július 2-án megyek az első NST-re, utána meg kell keresnem a Szabót, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, mit lát a papíron. A múltkor a szülésfelkészítőn beijedtem, amikor azt mondta a szülésznő, hogy volt olyan, hogy valakit NST után már nem engedtek haza....szóval jó erre is felkészülni. Mert lehet, hogy a kismama jól érzi magát, de a baba nincs túl jól...mondjuk ezt nem hiszem, csak érezné a kismama is, ha valami gond van odabent....hát én nem tudom, de remélem, hogy a doki azt fogja mondani, hogy minden oké, és a 40. hét előtt tuti nem szülünk.

Szép napot! És remélem lemegy a dagadás a kezedről!!!

Üdv:

Annamari

2009. jún. 25. 15:38
 16/24 anonim ***** válasza:

Igen, a Szabó dokihoz megyek kedden. Úgy tudom, most hétvégén jön haza.

Szóval ezt mondták nektek az NST-ről? Azért remélem, engem nem akarnak majd bentfogni. Meg téged sem. Én is azt remélem, hogy még van 5 hetünk. És remélem, a kis bébink is jól van odabent.

Egyébként voltam ma a védőnőnél. Mért vérnyomást, nézett vizeletet. Azok rendben voltak. Azt mondta, méregessem hétvégén a vérnyomásom. Ha 135-140 fölött lenne, menjünk be a kórházba. Remélem, erre nem kerül sor...

Hétfőn visszamegyeka védőnőhöz, néz megint vizeletet és vérnyomást.

Kedden meg úgyis megyeka dokihoz.

Remélem, nem lesz baj. Kicsit aggódom, hogy ugye nem lesz baja a ksi bébinknek. Meg persze nekem sem.

Olvastam itt mindenfélét, hogy borogassam hideg vízzel a kezemet, lábamat, meg maszírozzam, pihentessem. Meg ne egyek sósat. De azt sem tudom, hogy akkor milyen kajákat készítsek. Most töröm az agyam ezen. Még jó, hogy egyre több gyümölcs és zöldség is van. És még a piactól sem lakunk messze.

Kicsit az is fura, hogy a súlyom meg 3 hete nem nő. Remélem, a bébi súlya azért növöget.

A kórházas cuccot jó, hogy már most összepakolod. Azt hiszem, hétvégén nekem sem ártana belekezdenem.

Meg lassanként a kisruhákat, ágyneműt is kimosom.

Na, mostmár jó éjszakát! :)

Anna

2009. jún. 25. 22:56
 17/24 A kérdező kommentje:

Jó reggelt!

Na, hogy áll a vizesedésed? Remélem lement mára! De ha nem akkor se aggódj, az a lényeg, hogy pihenj sokat!!! Ilyenkor tényleg nem szabad mást csinálni, megerőltetni magad, cipekedni, pakolászni, takarítani. Most tegyél félre mindent és szerintem csak pihenj! Nyugi, biztos nem lesz semmi baj, végülis ez egy normális jelenség így a vége felé, ettől biztos nem lesz bajod és a bébinek sem! De nyugalomra, pihenésre mindenképp szükséged lesz.

A sok gyümölcs is segíthet, állítólag az alma nagyon jó, ha vizesedik a kismama. Ha úgy is van piac a közelben, akkor szólj a férjednek, hogy vegyen neked sok fincsi gyümölcsöt! Egyébként nekünk is közel van a piac (az Akadémia krt-i kispiac) engem már látásból ismernek, szinte 2 naponta megyek :o) A májust végig epreztem, június elején cseresznyéztem, és most 1 hete őszibarackot eszek, de olyan napi 0,5-1 kilót minimum. Jól is esik, és persze biztos jó a bébinek is! :) Én mostanában más kaját nem is nagyon kívánok, inkább gyümölcs és ásványvíz. Mondjuk mára túrógombocót terveztem, mert 20 perc alat elkészül, fincsi, és mégsem egy marhapörkölt!

Hát sajnos az én súlyom nő, pedig nem eszek nagyon sokat, és már régóta nem eszek vacsira nehezebb kaját, csak egy gyümölcsjoghurt, zöldség, esetleg müzli+tej. Én pont 13 plusznál járok. Te mennyit szedtél fel eddig?

És képzeld, amikor 9 kilónál jártam, akkor a Szabó megjegyezte, hogy a 10 kiló a normális, és elmondta, hogy az Ő felesége 6 kilót szedett fel a terhessége alatt és egy egészséges 3,5 kilós bébit szült. Hát, nem tudom, hogy azt hogy csinálta. Én szerintem a 25. hét környékén járhattam plusz 6 kilónál. De annyira nem aggaszt, mert a védőnő még az elején azt mondta, hogy ilyen átlag induló súlynál, mint az enyém, simán belefér a 14-17 kiló plusz. Ráadásul még mindig azt mondják, hogy nem látszik rajtam, csak hasra ment...azért sokat már nem szeretnék hízni, de azt remélem, hogy én is egy 3,5 kiló körüli bébinek adhatok életet.

Tényleg, még nem is kérdeztem, hogy Nálatok kisfiú vagy kislány lesz? És hogy fogják hívni?

Jó pihenést Neked! És nyugi, nem lesz baj. Hétfőn pedig úgy is mész a védőnőhöz, kedden pedig a Szabó dokihoz, tehát jó kezekben vagy és nem lehet baj!!!!

Szép napot!

Annamari

2009. jún. 26. 08:43
 18/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Jó reggelt!

Vagyis már nem is reggel van, de mostanában annyit alszom... Most ébrdetem fel nemrég... :)

Képzeld, ma reggelre sokkal jobb volt a kezem és a lábam is. Monsjuk az igaz, hogy tegnap egy csipetnyi só sem volt semmi ételemben. Na, jó, csak a kenyérben. És éjszakára a lábam alá tettem egy kisebb párnát.

Tegnap rendesen megijedtem... Remélem, tényleg nem lesz baj.

A gyümölcsöt én is hallottam, hogy jó ilyenkor. Lehet, hogy az lesz. Korábban én is az Akadémia úti piac mellett laktam. Most a benti piactól nem vagyunk olyan messze. Budai kapu környéke. Úgyhogy azt hiszem, tényleg az lesz, hogy nagybevásárlás zöldségből, gyümölcsből.

Nem híztál ám te sem sokat! SZerintem. A 13 kg nem feltétlenül sok. Egyébként meg a kilók legyenek a legnagyobb problémáink. Persze csak akkor, ha nem vizesedéstől jönnek ránk. Én kb. 12 kilónál tartok most. Ez elvileg lehetne a felső határ is, de nekem is azt mondják, hogy ez a pocakomra ment csak. És azért remélem, még gyarapodok kicsit, vagyis pontosabban a bébi. Szerintem te se aggódj a kilókon.

Ja, igen, és hogy kisfiú vagy kislány... :) Képzeld, mi már kb. a 23. hét óta tudjuk, de senkinek sem mondtuk el. Így nagyon izgalmas. Meg legalább nem kezd el mindenki "okos" tanácsokat osztani, hogy milyen nevet adjunk neki.

Mivel tanító néni :) vagyok, természetesen a gyerekeket is érdekelte volna az osztályunkban, hogy kisfiú-e vagy kislány. (Na, persze a szülők oldalát is fúrta a kíváncsiság.) A gyerekek néha olyat csináltak, hogy megszólalt az egyikpk, hogy "emelje fel a kezét, aki arra szavaz, hogy fiú!", aztán: "emelje fel a kezét, aki lányra szavaz!" Szóval aranyosak voltak. És persze nagyon kíváncsiak. De mi már úgy vagyunk vele, hogy ha eddig lehetett a mi titkunk (meg a dokié), akkor mostmár meg is tartjuk a titkot! :)

De nem sokára megtudhatja mindenki! Majd Neked is megírom! Vagy az is lehet, hogy majd bent meglátod! :) ...ha egyszerre lennénk majd bent. :)

Szép napot Neked is!

Remélem, ma nem nagyon fogok vizesedni. (Azért egy picit csak lehet tenni-venni itthon...)

Szia!

Anna

2009. jún. 26. 10:28
 19/24 A kérdező kommentje:

Szia!

Örülök, hogy már egész jól lement a kezedről, meg a lábadról a dagadás. Vagy esetleg már teljesen lement? Biztos jót tett éjszaka a kispárna a lábad alatt!

Nekem mostanában (kb. 1 hete) olyan érdekes, mert éjszaka mindig zsibbad a kezem, az ujjaim, felébredek és érzem, hogy alig tudom behajlítani az ujjaimat, de reggel mindig elmúlik. Azt nem tudom mi lehet, de örülök, hogy csak éjszaka van.

Tegnap este viszont megijedtem, mert tusolásnál vettem észre, hogy a hasam tele van apró piros kiütésszerű valamivel...:( De csak a hasamon, sehol máshol. Pedig nem ettem, ittam semmi olyat, ami esetleg kiüthetett volna. Zavart, hogy a hasamon van, persze rögtön az jutott eszembe, hogy valami bent nem okés, és ezért jelentkezik a hasamon ez a sok piros pötty. Aztán a férjem nyugtatott, hogy nincs baj, lehet, hogy megint valami fától, vagy mástól jött elő (ugyanis a babavárás óta allergiás lettem a virágzó fákra, piros, kiütések jöttek ki rajtam tavasszal, ha virágzó fa közelében voltunk, elég sok és viszketett is, de ez mindig a kezemen jelentkezett eddig) Végülis reggelre szépen eltűntek, így megnyugodtam :)

Azért várom már a csütörtököt, hogy a Szabó doki megnézzen és szeretném az Ő szájából is hallani, hogy minden rendben van!

Szerintem ez nagyon aranyos, hogy nem mondtátok el senkinek a baba nemét! Legalább van egy kis titkotok. Nekem az elején már az is nehezemre esett, amikor el kellett mondani a családnak, hogy jön a baba. Olyan jó volt, amíg ez csak a mi titkunk lehetett!

Nálatok legalább senki nem tud beleszólni semmibe, pláne a névválasztásba. Mondjuk nálunk se szóltak bele, csak anyukám adott 1-2 tippet, de elég szörnyű nevek voltak...:) Persze először zavarta, hogy a Gergőt nem lehet becézni, kérdezte, hogy az engem nem zavar? Mondtam, hogy nem, egyébként sem kell feltétlenül becézni! A Gergő szerintem egyszerre komoly és mégis olyan kedves név. Persze lehetne Gergely is, és akkor Gergő lenne becézve, de akkor túl sok lenne az "e" (Sóber Gergely) Így maradt a Gergő :)

És hogy sikerül titokban tartani a dolgot? Semmit nem mutattatok meg a babakelengyékből? Mert a kisruhák színe azért sokat elárul...:) Vagy akár az ágynemű-garnitúra is segíthet (mondjuk az nm feltétlenül, mert mi egy 3 részes garnitúrát vettünk, ami citromsárga, az szerintem lehetne kisfiúé és kislányé is)

Egyébként én úgy érzem, hogy kislány lesz Nálatok! Majd kiderül...:)

Jó pihenést hétvégére!

Szia!

Annamari

2009. jún. 27. 22:09
 20/24 anonim ***** válasza:

Szia Annamari!

Képzeld! Vasárnap este bekerültem a kórházba. Ma jöttem haza. Félő volt, hogy szivárog a magzatvíz. Aztán rátettek NST-re, és elég erős összehúzódásaim voltak. Ezért még ott rögtön éjjel kaptam magnéziumot infúzióban. Aztán benn is fogtak. Én nem akartam bent maradni. Egyszerűen csak megijedtem, és szerettem volna biztosat hallani, hogy az nem magzatvíz. De nem az volt.

Olyans zempontból nem bánom, hogy bekerültem, hogy mostmár tudom, hogy mi hol van bent a kórházban. Voltam a szülőszobán is, mert legelőször oda vittek fel. A mellettem levő teremben - amikor NST-re tettek, ott feküdtem kb. 4 órán át - épp a tolófájásoknál tartott egy anyuka, úgyhogy így fültanúja lehettem a kicsi megszületésének. Olyan megható volt, pedig azt sem tudtam, ki van odaát.

Meg így legalább tanúja lehettem az egész folyamatnak, hogy utána megnézheti-e az apa is a babát, hogy mikor nézheti meg, hogy meddig tart a varrás, hogy utána mi történik a mamával, hogy hogyan kerülhet baba-mamás szobába.

Szóval volt most egy kisruccanásom.

A Szabó doki nagyon rendes volt velem. Azt hiszem, neki köszönhetem, hogy nem tartottak bent tovább. Bár szerintem fölösleges is lett volna. Jó itthon!!!!! :)

Még jó pár dolgot ki is kell mosnom, össze kell készítenem. Most mindent össze akarok már rakni, hogy ha véletlenül tényleg menni kell, akkor ne apának kelljen távirányítással mindennel bajlódni. Szerintem így is lesz elég tennivalója majd.

Remélem, te jól vagy!

Szép estét!

Anna

2009. júl. 1. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!