Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhességi kiskönyvet ki...

A terhességi kiskönyvet ki állítja ki, a doki vagy a védőnő? Milyen idős terhességnél állítják ki? Milyen adatok kerülnek bele?

Figyelt kérdés
8 hetes vagyok, de nem kaptam semmi ilyesmit. Igaz védőnőnél sem voltam még, nem is sok kedvem van hozzá, remélem a védőnő nem "kötelező" a terhesség alatt. (Tudom, utána hivatalból jön.)
2009. jún. 17. 14:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom milyen orvosod van, de a terheléses vércukor mérést a 24. hét körül csinálják
2009. jún. 17. 14:52
 12/17 anonim ***** válasza:

terheléses cukor vizsgálat 8 hetesen???? :-o

Én cukros voltam az elsővel, és 16 hetesen csinálják a terhelésest, egy sima vérvétel volt eddig, és diétázom. ennyi.

a védőnővel beszélj telefonon, hogy nem-e tudnátok találkozni egy olyan időpontban, amikor nincs munkaidőd. nagyon kedves védőnőt is ki lehet fogni, nem kell kiindulnod az iskolai rossz élményekből!!! a súlyod miatt biztos fogja mondani, hogy figyelj oda, de ebben meg igaza van, ha valaki túlsúllyal indul! (rajtam is van egy kevés)

2009. jún. 17. 15:08
 13/17 A kérdező kommentje:

ok, majd megpróbálok barátkozni a gondolattal...

azért csinálja meg most a terhelésest, mert mondtam neki, hogy nem tudok sokat eljönni a munkahelyemről. ezt most hétvégén fogjuk csinálni, nem kell hozzá hét közben a kórházba mennem. ezzel rajtam akar segíteni, hogy ha esetleg baj van, akkor is időben tudjunk róla.

2009. jún. 17. 15:14
 14/17 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem érdemes védőnőhöz járni. Sok okos és hasznos dolgot megtud tőle az ember. Bár az enyém nagyon rendes és rugalmas. Lehet tőle kérdezni. Néha elég ahhoz, hogy csak megnyugtassa az embert, hogy nincs baj. Az egyszeri anyasági támogatáshoz is kell, hogy minimum négy alkalom be legyen jegyezve a kiskönyvbe.
2009. jún. 17. 15:23
 15/17 anonim ***** válasza:

Én 25 hetes vagyok, 10 hetesen voltam először a védőnőnél, aki kiállította a kiskönyvet. Vezet egy aktát a terhességedről, amiben a baba ultrahangos méretei, a te vérvételi eredményeid, súlyod, vérnyomásod szerepel. Amiket először kérdez, első menszi, utolsó menszi, esetleges előző terhességek (elhalt-elvetetett is), apa- anya családjában előforduló betegségek.

Nagyon sok hasznos tanácsot tud adni. Nálunk ő adja a beutalókat is minden vizsgálatra, vérnyomást-súlyt mér, a 18. héttől pedig mindig hallgatunk szívhangot is.

Eddig 3szor járt nálunk, otthon is hallgat szívhangot. Én pedig eddig 5ször voltam nála. Én is túlsúllyal kezdtem (+8-10kg), de nem szúrt le érte a védőnő. Csak annyit mondott, hogy a kezdő súlyhoz mérten jó lenne, ha csak 10-12 kg jönne fel a terhesség alatt, az én érdekemben. Nem fogott diétára, meg semmi, csak annyit mondott, hogy figyeljek oda az étkezéseimre.

Miért nem akarod, hogy a munkahelyeden megtudják, hogy babát vársz?

Ki nem rúghatnak, véd a törvény, viszont ha olyan munkát végzel, ami ártalmas lehet rád, vagy a babára nézve, akkor kötelesek könnyebb munkakörbe helyezni. Ha meg esetleg veszélyeztetett vagy/leszel, akkor meg úgyis táppénzre kell menned.

2009. jún. 17. 19:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Én teljesen egyetértek a kérdezővel. Nekem sincs semmi kedvem a védőnőhöz. Még annyi lenne a kérdésem (ha nem haragszol meg Kedves Kérdező), hogy muszály neki az én lakásomba kotnyeleskednie? És ha nem engedem be? Még ha én megyek is hozzá, az oké. De én ide nem hívom. Segítenétek ebben? Köszönöm
2009. jún. 17. 21:07
 17/17 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy azért más is van így vele (utolsó hozzászóló).

Azt nem szeretném én sem, hogy házhoz jöjjön, mert nem szívesen várnám, az biztos. Jó, ha megvan a baba, akkor ok, de előtte a vérnyomás és súlyméréshez szerintem nem elengedhetetlen.

Mindegy, ha kötelező, akkor kötelező, de ettől még szükséges, felesleges dolognak tartom.

2009. jún. 18. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!