A terhességi kiskönyvet ki állítja ki, a doki vagy a védőnő? Milyen idős terhességnél állítják ki? Milyen adatok kerülnek bele?
A védőnő kötelező terhesség alatt, mert hozzá kell járni tanácsadásra, a kiskönyvet is ő állítja ki, ha van papírod a terhességről lehet menni hozzá, mert fog küldeni 12 hetes genetikai uh-ra, beírja a kiskönyvbe a személyes adataidat, név, szül. idő, foglalkozás, lakcím, legelső menszi, utólsó menszi,
hirtelen ezek jutottak eszembe, miért nem akarsz védőnőhöz menni?
32 hetes kismama:)
Szia!
Nálam, amikor kiderült, hogy bababám lesz, rögtön a nőgyógyász megadta a körzeti védőnő nevét- elérhetőségét. A védőnő állítja ki a kiskönyvet, amiben a személyes adatok, betegségek, eddigi vizsgálatok szerepelnek. A későbbiekben a soron következő vizsgálatok eredményei fognak szerepelni. Folyamatosan kell tartani vele a kapcsolatot, illetve a kötelező vizsgálatokra el kell menni. Azon túl, hogy 4-szeri terhes gondozáshoz kötik a baba érkezése utáni támogatásokat, nagyon fontos a TE és a BABA szempontjából is, hogy ezekre a vizsgálatokra elmenjél.
A nőgyógyász vagy a házi orvosod biztos tudja, hogy ki lesz a körzeti védőnőd, kérdezd bátran őket.
Örömteli baba várást kívánok!
a védőnő kötelező a terhesség ideje alatt!
Tőle kapsz kis könyvet, és az első alkalomkor lesz egy jó pár kérdése hozzád. Én 10 hetesen voltam először, kitöltötte a kis könyvet, megmért, vérnyomást mért, és jót beszélgettünk.
miért nem akarsz menni?
Csak arról van szó, hogy a munkahelyemen nem tudnak még a terhességemről, és nem is szeretném, hogy megtudják addig, amíg nem feltétlenül muszáj (a védőnő elérhetőségi ideje meg eléggé korlátozott, munkaidőben van). Dokihoz hétvégén járok, szóval azzal nincs probléma, csak majd a kötelező vizsgálatokkal lesz(azokra szabit kell kivenni).
Kissé túlsúlyos is vagyok, és azt sem szeretném, hogy folyton leszóljon, ha nem a "megfelelő mértékben" változik a súlyom (természetesen azért én erre nagyon oda szeretnék figyelni).
Gyerekkoromban is utáltam őket, amikor az iskolába jöttek, nagyon rossz emlékeim vannak róluk sajnos...
Szia!
Én csak a kiskönyvemért mentem védőnőhöz,azóta se voltam nála,nekem minden vizsgálathoz a dokim adott papírt.
Azért nem jártam hozzá,mert aztán átjöttem Szlovákiába terhesgondozásra,itt nincs védőnő,így legalább nem hiányzik.Ha meg tudod beszélni az orvosoddal,akkor ő megcsinál helyette mindent.
33 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!