Ha terhesen nem megyek el a fogdokihoz, akkor mi van? Kiskönyvbe kötelezö? Vagy van aki kihagyta?
Figyelt kérdés
2009. jún. 17. 14:05
11/15 anonim válasza:
nem kötelező,én sem voltam
5 hós baba anyukája
12/15 anonim válasza:
A 14:24-es válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy a terhesgondozást ki végzi, és hol találom meg a lakhelyemhez tartozót?
Meg ott mit csinálnak, vizsgálatokat?
Le tudnád írni, hogy pontosan "mi folyik ott?" (Első babás vagyok, kis terhes, keveset tudok...)
13/15 anonim válasza:
Szia! Nem kötelező, de miért hagynád ki? Hidd el, van ami még a fogorvosnál is jobban fog fájni. Egyébként trimeszterenkénti ellenőrzés javasolt. Ha nincs baj, úgysem "bántanak" de esetleg lehet olyan probléma, amit te nem hozzáértőként észre sem veszel. Én azért nem kockáztatnék. Nekem épp az első pár hétben cserélték ki a töméseket, érzéstelenítő nélkül. Nem volt kellemes, de kibírtam. És nálunk nézték amúgy, hogy a kiskönyvbe legalább egy pecsét legyen. Ennyit igazán megtehetne mindenki, ráadásul ingyenes a szűrés.
14/15 anonim válasza:
A 15.54-esnek: Terhesgondozásnak számít ha elmész a nőgyógyászhoz(már a kiskönyveddel amit a védőnő állít ki) és ő elvégzi az általános,aktuális vizsgálatokat. Általában ha nincs semmi probléma, leméri a vérnyomásod, a súlyodat, megkérdezi van e problémád, esetleg megvizsgál de ezt csak akkor szokás ha jelzed hogy szerinted valami nincs rendben. A terhesség alatt vannak bizonyos hetek amikor külön vizsgálatok vannak pl: 12-hetes és 18-hetes genetikai ultrahang, vagy az AFP, streptococcus vizsgálat. Szóval mikor a nőgyógyászodnál vagy ő a végén mindíg beírja az aktuális adatokat a könyvedbe és PECSÉTEL!!!Ha a védőnőhöz mész szintén általában havonta ő is megmér, vérnyomásodat ellenőrzi, van ahol pisit vizsgálnak, valamint vinned kell neki az addig szerzett leleteidet és ő beírja a saját könyvébe amit rólad vezet, ha kérdésed van válaszol és esetleg ha vérképeddel vagy testileg bármi bajod van, tanácsot ad, majd a végén PECSÉTEL:-))) Remélem tudtam segíteni:-))) Boldog első babavárást:-)))
15/15 anonim válasza:
Nekem a nőgyógyász semmit nem pecsételt még a kiskönyvbe és nem írt,csak a védőnő pecsétje van.A nőgyógyász mindíg ad két papírt aláírom,egyik nála másik nálam és ennyi.
Fogorvoshoz én sem megyek,attól függetlenül még megkapod a pénzt.Egyébként,ha magándokihoz mész és nem sztk-s fogdokihoz ugyanúgy fizetni kell mint máskor,hiába kismama vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!