23 hetes vérvételnél kiderült hogy vashiányos. Milyen természetes alapú gyógyszert lehet szedni ilyenkor? A védőnő a "céklatabletta lucernával" ajánlotta. Mik a tapasztalatok róla?
Szerintem a sima vastabletta is megteszi,vehetsz a gyógyszertárban.Amiről te írsz,arról nem hallottam.
Terhesvitamint szedsz?
Nem szedek azóta semmit és a vizesedés és elmúl, bár néhány hete ujra érzem hogy dagad a lában. De akkor amikor szedtem az Elevitet biztos hogy attól vizesedtem. Doki szerint is.
Valószínű, hogy van benne valami olyan anyag ami megköti a vizet a szervezetemben és nem engedi lebontani. ezért kellett abbahagynom. Szedtem külön folsavan az első 12 hétben, és néha néha magneB6-ot.
Egyéb más probléma nincs se velem se a babuval csak a HCT és a HGB lett minimálissal alacsonyabb mint a megengedett. Ezért ajánlotta a doki a céklatablettát. Gyógynövényboltokban lehet kani.
Azt mondta a védőnö, hogy a "céklatabletta lucernával" az a jobb, mert gyorsabban felszívódik.
Nekem a terhesség alatt 3x néztek teljes vérképet és amikor csökkent a hemoglobinszínt írtak fel vas tablettát. A 160 körüli érték a jó. Nekem a terhesség utolsó 5 hetében esett le 100 ra pedig szedtem az elevitet végig.
A lényeg,hogy az orvosnak kell felírni a receptet mert nem lehet vény nélkül kapni vastablettát.(nekem ezt mondta a doki).
Egyél nyugodtan céklát,fagyasztott szedret.
Egyébként én még nem is hallottam a céklatablettáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!