Tulajdonképpen mitől vannak terhességi tünetei egy kismamának és miért pont ezek?
Figyelt kérdés
émelygés, hányinger, hányás, érzékeny feszülő mell,görcsöl a hasa enyhén éhségérzet, kajaundor .,.. stb !!!2012. ápr. 6. 12:28
1/2 anonim válasza:
A hormonok okozzák, ahogy a petesejt beágyazódik, a tested elkezd készülni a terhességre. De ezek önmagukban nem csak a terhességre jellemzőek, és nem törvényszerű az sem, hogy minden terhességnél mindegyik jelentkezik. A melled egyből készül a szoptatásra, a belső szervek pedig kezdenek átrendeződni. Láttam erről egy dokumentumfilmet mikor az első babám vártam. Hát, a végére a párom és én is bőgtünk... fura volt látni, hogy mennyi akadály van egy élet előtt, ami még épphogy megfogant. :) A terhesség maga a csoda, hihetetlen mi megy végbe az anya szervezetében 9 hónap alatt. És bár nekünk anyáknak ez hosszú időbe telik, a szervezetnek azonban rohamos a növekedés. A filmben úgy mondták, hogy bármi más nőne így a testünkben (pl. daganat), azt egyből támadná a szervezet. De a terhességnél egy csomó minden változik, nő a méhed, feszülnek a méhet tartó izmok, szalagok (ezek okozzák a görcsöket), a gyomor, a belek mind fentebb kerülnek. Pl. a szív teljesen elfordul és szinte bepréselődik a tüdőbe, ezzel együtt pedig többet dolgozik, hiszen az anyán kívül a baba vérkeringését is ő végzi. :) Fantasztikus gépezet az emberi test. De hogy éppen egyes tünetek miért jelentkeznek, ez szerintem rejtély... Gondolom az érzékszervek is finomabbá válnak, talán ösztönösen, hogy tudd mi a jó, mit lehet enni. Nekem nem volt sem émelygés, sem hányinger, nem undorodtam semmitől. A mellem ugyan feszült, meg a szaglásom egy vadászkutyáéval vetekedett, de minden negatív mellékhatás elkerült. :)
2/2 anonim válasza:
A koraterhességi tüneteket a hormonokra való sejtszintű érzékenység okozza, van, akinél meg sem jelennek, van, akinél nagyon erősen - alkati kérdés. Egyfelől ezek a szövetek érzik elsőként a hormonális változásokat (méh, mellek), egyébként meg az emésztőrendszer igen érzékeny a progeszteronra illetve a relaxin nevű hormonra, mindkettő válthat ki puffadást, émelygést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!