A 18.-20. héten elvégzett genetikai ultrahangon a doki ugye észrevenné ha a babával vmi nem stimmelne? Pl. vmilyen elváltozás, vagy a Down korra utalo elváltozásra, rendellenességre gondolok, amit azért uh-al ki lehet szurni.
Sajnos nem.A down-kórt a 12. heti nyaki redőnél szűrik+ hogyha elmentél egy kromoszóma vizsgálatra.Én voltam a 12. héten, nem tudom, hogy te még beleférsz-e lehetséges csak ahogy halad az idő előre, annál kevesebb a hatékonysági %-a.Az Istenhegyi magánkórházat ajánlom figyelmedbe keress rá a www.google.hu -n.
A 100%-os kiszűrés a amniocentézis, de ott 1-2% elvetélési kockázat van.Azt nem biztos, hogy megkockáztatnám, csak ha mondjuk a down kór vizsgálatnál olyan magas a kockázatod, akkor igen.De igazából ebben a kórban a 20. hét környékén már azt hiszem mindegy, hogy van-e probléma mert már nem vetélhetsz ha mégsem válalnád.Remélem nem megijesztettelek, csak leírtam tényleg, hogy mi, hogyan működik.
23 hetes kismami
"Vetelhet", ha az AFP nem jo, es az amnio fejlodesi rendellenesseget utal.
Itt mas szabalyok vannak, mint a 12. hetig torteni abortalasnal.
De ez sajnos mar szulesmeginditassal jarna. :(
Bnom 23 hetes sulyos (elettel osszeegyeztethetetlen) fejlodesi rendellenessegu ikreit vesztette el igy.
Remelem, h eszreveszik, en jovo heten megyek, es izgulok nagyon.
A hatalyos torvenyek ertelmeben sulyos fejlodesi rendellenesseg eseten maximum a 24. heteig lehet megszakitani a terehesseget. De ez mar nagyon kemeny dolog. :(
Szia,
2 válaszoló vagyok:
-Az Afp általában téved, sajnos.Külföldön már nem alkalmazzák, hiszen rossz eredményeket mutat.Ennyire izgulni nem szabad, inkább tényleg menjetek el egy klinikára, és csináltassatok az éppen nektek megfelelő vérvétellel egybekötött Integrált vagy kombinált tesztet.25-28e ft, de megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!