A sok magzatvíz mindenképpen vmi rendellenességre utal? Bővebben lent.
kolléganőmnek volt sok, óriási hasa volt, nem lett semmi baja ababának. nem szült előbb.
de mit mond az orvos?
Nagyon sokat nem tudok segíteni, mert nekem a 26. héten volt az átlagosnál kicsit több a magzatvizem, de a 32. hétre normalizálódott. Nekem volt egy nagyon részletes genetikai UH-m akkor. Még a fejében menő ereket is megnézték, a veséivel és a májával együtt. Ha a baba rendben van, nincs cukorbetegség, akkor lehet még vírus fertőzés vagy RH negativitás miatti ellenanyag termelés. Nekem ezeket nézték mind végig a 26-27. héten, és miután minden negatív lett a dokim azt mondta, hogy nálam genetikai eredetű lehet. Viszont nekem normalizálódott a víz mennyisége, és annyival több mennyiségre a doki azt mondta, hogy nem lehet burok repedés. Azt nem tudom, hogy mi az a mennyiség, ami jobban feszítheti a burkot, de ha nagyon érzed a feszülést, akkor szerintem nézesd meg maga másik dokival is, mert szoktak lecsapolni a magzatvízből, ha már veszélyezteti a burkot.
Minden esetre nyugodj meg! Csak az lebegjen a szemed előtt, hogy már nem vagy kritikus időszakban, és a legnagyobb baj esetén is egészséges gyereked születne. Majd miután megnyugodtál, akkor elmennék egy másik orvoshoz, aki kicsit aktívabb, és nem húzogatja a vállát mindenre... Ennyi erővel én is lehetnék nőgyógyász, mert vállhúzogatást én is tudnék produkálni...
36h km
Nekem több volt az átlagosnál és akkor voltam hogy...húú majd szétdurrantam és 40+6 hétre magától megindult a szülés. 3000 g és 49 cm egészséges kislányom született, aki ma már 2 év 2 hónapos, de már tesóval is bővültünk aki 5 hónapos. Na vele is rengeteg víz, vele indítani kellett a szülést 40+4-re és szintén gyönyörű kislányunk lett 3270 g és 49 cm -vel.
Szóval nem kell izgulni. Ha doki nme mondott semmit és 4D-n sem akkor pláne nem kell izgulni. Azt mondták ilyen esetben inkább több mint kevesebb legyen a víz. A 2. terhességemnél azt mondta a szonográfus, hogy tudja anyuka, ha előzőt terhességeiben is több volt, a többinél is több lesz, ez amolyan genetika.
Ne aggódj élvezd a kismamalétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!