Mindenképpen elviszik a babát tőlem - illetve korababának számít-e- ha a 37. hét előtt születik? De 3500 gramm fölött van?
NEm mindegy, melyik hétről van szó. Mert a 30. és a 36. hét is a 37. előtt van. :) bocsi
Jó nagy baba, ha már 3500 fölöttre saccolják a 37. hét előtt!
Születése után kiderül (lásd Apgar-érték), mi lesz.
Nyugi, biztosan rendben lesz minden. Ha el is kell valamiért vinni kora osztályra, visszakapod épségben. :)
A pici egészsége a legfontosabb.
Nem adtál túl sok infót.
Ha jól értem a 37. hét előtt kell megszülnöd, de már most nagy a súlya.
Korababának fog számítani a terhességi hetek alapján. Ahogyan az időre született, de nagyon kis súlyú babát is korababaként kezelik. A nagy súly nem feltétlenül jelent érettséget is, pl. a cukros anyukák babái általában nagyobb súlyúak, mégis éretlenebbek a kortársaiknál.
(fili)
Ezt a kérdést ne itt tedd fel, mert itt az anyukák nem szakképzett neonatológusok.
Mivel én ebben a szakmában vagyok, megpróbálok válaszolni.
Ez valóban szép nagy súly. Ha nincs a babával semmi probléma nem is fogják elvenni. Ez függ a kórháztól, az orvostól, és a baba állapotától.
Hagyományos értelemben akkor beszélünk koraszülésről ha a terhesség a betöltött 36. (régen 37.)hét előtt fejeződik be. Mivel sokszor a terhességi kor pontosan nem állapítható meg ezért a születési súly fontosabb. E szerint a 2500g alatti újszülöttet tekintik koraszülöttnek.
Tehát ha 35.hétre születik egy baba 3000g-al azt nem fogják koraszülöttként kezelni, viszont ha 37.hétre születik 2200g-al őt igen.(mert mindkét esetben előfordulhat, hogy a terhességi hetet elszámolták, ezért az első baba már 37 a második pedig csak 35 hetes)
(fili)
Na ezért írtam amit írtam.
Úgy látszik nem hülyeséget:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!