Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Erős stressz okozhat koraszülést?

Erős stressz okozhat koraszülést?

Figyelt kérdés

Már a 34. héten járok, de most is remegek az idegességtől. Rengeteg a megoldatlan probléma, plusz haldokló a családban, és egy rakás nehézség, amit inkább nem részletezek. A körülményeket nem tudom megváltoztatni.

Az a baj, hogy úgy érzem, minden rám hárul, nem, vagy alig vesznek le rólam terhet, viszont ha most szülnék, akkor mégiscsak megoldanák valahogy "nélkülem is". Ettől félek, hogy emiatt ne induljon be, mert még 3 hétig legalább maradnia kéne...

2012. ápr. 5. 17:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nagyon sajnálom,hogy ilyen nehéz időszakon mész keresztül, de most amennyire lehet a babádra kellene koncentrálni, hisz már neked ő a legfontosabb a világon. Nem lesz semmi baj, az egyik ismerősöm családjában is történtek nagyon nehezen feldolgozható események, és még túl is hordta a babát. Próbálj meg olyan dolgokat csinálni most, ami ebben a nehéz időben örömet okoz. Menjél el vegyél a babának valamit, olvassál, vasalgassad a ruháit. Minden jót!
2012. ápr. 5. 17:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen.

A problémák úgysem fognak megoldódni, ha annyira komolyak, még akkor sem, ha halálra stresszeled magad. A babád viszont megszülethet idő előtt emiatt.

Ülj le, egyél egy csokit, és egész egyszerűen tojj le mindent. Süt kint a nap, ha tudsz, akkor csak bámulj kifelé.

Teljesen mindegy mennyire nyomod fel a vérnyomásod a bajok miatt, jobb nem lesz. A haldokló meg fog halni, ez az élet rendje. Ha anyagi baj is van, az sem lesz jobb az idegtől. Ha párkapcsolati, az sem fog megoldódni.

Nagyon kényes állapot a terhesség és sajnos nem minden várandósra vigyáz a környezete, van, akit le sem sz@rnak.

Baba érzi, hogy anyának baja van.

Nekem sokat segített az, hogy kerestem olyan fórumokat, ahol olyan emberekkel tudtam beszélgetni, akik hasonló cipőben jártak és megértettek.

2012. ápr. 5. 18:06
 3/6 A kérdező kommentje:

A helyzet sajnos ennél bonyolultabb. És van itthon két nagyobb gyerek is, így a befelé koncentrálás sajnos egész terhesség alatt nem ment túl jól. Emiatt is lelkiismeret furdalásom van, meg hogy sz@rul bánok a gyerekeimmel.

Csokit sem ehetek, mert diétáznom kell magas cukor miatt.

Igen, talán ez is baj, hogy semmire nincs lehetőségem, ami egy kicsit feldobna.

Ma elmentem fodrászhoz, de annyira bénán vágta le a hajam (és jó rövidre), hogy ettől is sírni tudnék...

De most a nagyokat elvitte a sógornőm, így kicsit tudok pihenni, hátha kiengedek. Köszi Nektek!

2012. ápr. 5. 18:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Vitamin hiányod nincs? pl. vashiány okozhat idegességet, türelmetlenséget. magneb6
2012. ápr. 5. 18:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Sokat nem tudok hozzátenni, talán annyit, hogy kitartás, és próbálj amikor csak lehetséges lazítani! :)

34 hetes kismama

2012. ápr. 5. 20:18
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi Nektek is!

Magnéziumból maximum adagot szedek a keményedések miatt (azt (s)em írtam, hogy veszélyeztetett vagyok, mert van egy miómám, ami nagyon rossz helyen van, és keményedéseket okoz sajnos átlagon felüli mennyiségben, és olyankor fáj is), vasat is sokat szedek, elég jók az értékeim most, a vérnyomásom meg épp hogy túl alacsony, egyszer össze is estem úgy két hónapja. Csak a pulzusom szalad fel, néha százig is, de azt mondja a doki, hogy ennyi belefér...

Igyekszem kitartani, nincs is más választásom. :o)

Így, hogy kihagytam a ma esti családi összejövetelt, most egész jól vagyok. Pihentem, drága férjem elintézte a gyerekek teljes fürdetés-fektetését, most megyek is aludni. Bár a pocaklakó vehemens csuklásba kezdett, és ilyenkor fél órán át is képes, addig meg úgysem tudok aludni... :o)

2012. ápr. 5. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!