Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a szüleim vigyáznak a...

Ha a szüleim vigyáznak a gyerekre, de ők dolgoznak, én viszont nem, akkor kap valaki gyest? És akkor ki? Akkor ők lesznek a gyámok? Vagy a felügyeleti jog az övék lesz?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 4. 18:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Kicsit több info kellene.

Miért a szüleidnél lesz a gyerek, ha te nem dolgozol? Kiskorú vagy még?

Egyébként GYES-t munka mellett is kaphat valaki, csak maximum 30 óra lehet a munkaideje.

2012. ápr. 4. 18:42
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem, elmúltam már 18. Egy kicsit bonyolult, hogy miért, az apja miatt lenne ez ideiglenes megoldás. Ők teljes munkaidőben dolgoznak.
2012. ápr. 4. 18:49
 3/17 anonim ***** válasza:
Aki gyesen van,az nem dolgozhat teljes munkaidőbe,tehát ez a verzió így nem jó.
2012. ápr. 4. 18:51
 4/17 anonim ***** válasza:
Ők vigyáznak rá?-ez mit jelent,náluk lesz egy egy délután vagy ők nevelik,mert nagyon nem ugyanaz a kettő?
2012. ápr. 4. 18:52
 5/17 A kérdező kommentje:
vagyis ha én nem dolgozom, de ők igen, akkor nem kap senki sem gyest? És ha otthon végzett munka?
2012. ápr. 4. 18:52
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Na de ha teljes munkaidőben dolgoznak, akkor hogyan vigyáznak a gyerekre? Mekkora a gyerek? És te mit csinálsz közben? Velük élsz?
2012. ápr. 4. 18:53
 7/17 A kérdező kommentje:
Ők nevelnék ideiglenesen.
2012. ápr. 4. 18:53
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Teljes munkaidő mellett nem jár állami támogatás.

Viszont azt nem értem, hogy teljes munkaidő mellett hogy tudnak a gyakorlatban egy gyereket is ellátni? Vagy mennyi idős a gyerek? Hivatalosan a szüleidnél helyeznék el a gyereket, lemondasz róla? Vagy "csak" átviszed és ők vigyáznak rá egy ideig, mert ez nem mindegy.

Ne haragudj, de ez nagyon bonyolult így, elég nehéz érdemi választ adni.

2012. ápr. 4. 18:54
 9/17 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy egyrészt otthon van a munkahely, másrészt pedig besegítene valaki. Én nem élnék velük ezalatt az idő alatt.
2012. ápr. 4. 18:55
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez attól is függ hogy miért lenne nálunk,ha csak elkell menned dolgozni feketén mondjuk akkor nem lesznek a gyámja de ha hosszabb időre szándékozol otthagyni a gyermeked akkor lehet.

Én speciál 1 napot sem bírnék a gyerekem nélkül tölteni pedig lenne lehetőségem dolgozni külföldön jó pénzért de semmi nem ér annyit mint a gyermekem:)

2012. ápr. 4. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!