Ha a szüleim vigyáznak a gyerekre, de ők dolgoznak, én viszont nem, akkor kap valaki gyest? És akkor ki? Akkor ők lesznek a gyámok? Vagy a felügyeleti jog az övék lesz?
Kicsit több info kellene.
Miért a szüleidnél lesz a gyerek, ha te nem dolgozol? Kiskorú vagy még?
Egyébként GYES-t munka mellett is kaphat valaki, csak maximum 30 óra lehet a munkaideje.
Teljes munkaidő mellett nem jár állami támogatás.
Viszont azt nem értem, hogy teljes munkaidő mellett hogy tudnak a gyakorlatban egy gyereket is ellátni? Vagy mennyi idős a gyerek? Hivatalosan a szüleidnél helyeznék el a gyereket, lemondasz róla? Vagy "csak" átviszed és ők vigyáznak rá egy ideig, mert ez nem mindegy.
Ne haragudj, de ez nagyon bonyolult így, elég nehéz érdemi választ adni.
Szerintem ez attól is függ hogy miért lenne nálunk,ha csak elkell menned dolgozni feketén mondjuk akkor nem lesznek a gyámja de ha hosszabb időre szándékozol otthagyni a gyermeked akkor lehet.
Én speciál 1 napot sem bírnék a gyerekem nélkül tölteni pedig lenne lehetőségem dolgozni külföldön jó pénzért de semmi nem ér annyit mint a gyermekem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!