Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az, hogy legtöbben...

Miért van az, hogy legtöbben végig dolgoznak a terhesség alatt, mások pedig már ez elején elvetélnek, pedig nem is fizikai munkát végeznek?

Figyelt kérdés
Ez jelenti a veszélyeztetett terhességet?
2010. jan. 13. 11:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon sok mindenen múlik. Hogyan és hol tapad meg a baba, mennyire volt vastag ott a méhnyálkahártya, mennyire egészséges a magzat, mennyire életképes. Sokszor csak ezek befolyásolják, nem is az anyuka által végzett munka. Én pl. nagyon sokat "dolgoztam" a terhességeim alatt. Elsőnél épp építkeztünk, mivel itthon voltam segítettem amit tudtam. A többinél meg emelgettem a nagyobbakat. Semmit nem jelentett. Sőt az utolsóval estem is egy nagyot az ágyról. Mégsem volt semmi gond. Más meg egy szélfúvástól elvetél. Sajnos erre nincs reális magyarázat.

Egy barátnőm pl. rubeola vírushordozó volt. 3 babát veszített el, mire észrevették.

2010. jan. 13. 11:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Sajna nem lehet előre megjósolni, hogy mikor lesz a baj, főleg azt nem, hogy miért. Ha a beágyazódásnál van valami baj, vagy fejlődési rendellenesség van, akkor a legtöbb esetben magától megszakad a terhesség. Akkor veszélyeztetett terhes valaki, ha a terhesség során van valami baljós előjel (pl. vérzés, görcs, nyílik a méhszáj, stb.), akkor az orvos ad gyógyszert, táppénzre ír, akkor nagyon óvatosnak kell lenni. Vagy amikor valakinek már volt egy vetélése, akkor jobban fennáll a kockázat, hogy esetleg megint előfordul, ezért őrá jobban kell figyelni. Nekem az első terhességemnél elhalt a magzatom, ezért a második terhességemnél papíron veszélyeztetett voltam, a doki folyamatosan kérdezte mikor megyek már táppénzre. De semmi bajom nem volt szerencsére, irodában dolgoztam, így nem is nagyon terheltem magam, ezért 7 hónapig dolgoztam. Ha életképes az embrió, rendesen megtapadt, stb., akkor simán lehet vele dolgozni akár a terhesség végéig.
2010. jan. 13. 11:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Talán szerencse kérdése. Én sem így képzeltem, hogy a terhességem elején 2-szer is kórházba kerülök és veszélyeztetett leszek. De én voltam annyira rosszul is, hogy nem bírtam volna dolgozni sem, kínszenvedés volt az a pár hét, amíg még jártam dolgozni. Nem mondtam el akkor még a munkahelyemen, de mindenki megjegyzéseket tett, hogy biztos fáradt vagyok, nem aludtam eleget, roszz kedvű vagyok, meg ilyenek. Épp elég volt, hogy magam így éreztem, nem hiányoztak ezek a megjegyzések.

Szerintem a környezeti ártalmak is befolyásolják a vetélések számát. Sokkal több vetélés van manapság. Amikor kórházban voltam, a műtétek kb. fele azért volt, mert elvetéltek, elhalt a terhességük, a másik fele meg nem akarta megtartani a babát.

Szerencsés az a nő, aki bármiféle gond, komplikáció nélkül ki tud hordani, egy ilyen kis csodát a pocakjában.

2010. jan. 13. 11:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Az első babámmal 8 hónapig dolgoztam, naponta utaztam oda-vissza 3 órát, a benti munka is időnként elég pörgős volt, de szerencsére minden rendben, és egy egészséges kislányom született.

Tavaly nyáron babás lettem, (nem jártam dolgozni, itthon vagyok a lányommal, nem végeztem nehéz fizikai munkát, nem cipeltem, nem emeltem nehezet, és sajnos mégis elment a babám :-(

Nem tudni, hogy miért, de nagyon valószínű, hogy nem tapadt meg rendesen, vagy talán beteg volt....:-(((

Most ismét babát várok, csak remélni tudom, hogy minden rendben lesz.

2010. jan. 13. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!