Miért van az, hogy legtöbben végig dolgoznak a terhesség alatt, mások pedig már ez elején elvetélnek, pedig nem is fizikai munkát végeznek?
Ez nagyon sok mindenen múlik. Hogyan és hol tapad meg a baba, mennyire volt vastag ott a méhnyálkahártya, mennyire egészséges a magzat, mennyire életképes. Sokszor csak ezek befolyásolják, nem is az anyuka által végzett munka. Én pl. nagyon sokat "dolgoztam" a terhességeim alatt. Elsőnél épp építkeztünk, mivel itthon voltam segítettem amit tudtam. A többinél meg emelgettem a nagyobbakat. Semmit nem jelentett. Sőt az utolsóval estem is egy nagyot az ágyról. Mégsem volt semmi gond. Más meg egy szélfúvástól elvetél. Sajnos erre nincs reális magyarázat.
Egy barátnőm pl. rubeola vírushordozó volt. 3 babát veszített el, mire észrevették.
Talán szerencse kérdése. Én sem így képzeltem, hogy a terhességem elején 2-szer is kórházba kerülök és veszélyeztetett leszek. De én voltam annyira rosszul is, hogy nem bírtam volna dolgozni sem, kínszenvedés volt az a pár hét, amíg még jártam dolgozni. Nem mondtam el akkor még a munkahelyemen, de mindenki megjegyzéseket tett, hogy biztos fáradt vagyok, nem aludtam eleget, roszz kedvű vagyok, meg ilyenek. Épp elég volt, hogy magam így éreztem, nem hiányoztak ezek a megjegyzések.
Szerintem a környezeti ártalmak is befolyásolják a vetélések számát. Sokkal több vetélés van manapság. Amikor kórházban voltam, a műtétek kb. fele azért volt, mert elvetéltek, elhalt a terhességük, a másik fele meg nem akarta megtartani a babát.
Szerencsés az a nő, aki bármiféle gond, komplikáció nélkül ki tud hordani, egy ilyen kis csodát a pocakjában.
Az első babámmal 8 hónapig dolgoztam, naponta utaztam oda-vissza 3 órát, a benti munka is időnként elég pörgős volt, de szerencsére minden rendben, és egy egészséges kislányom született.
Tavaly nyáron babás lettem, (nem jártam dolgozni, itthon vagyok a lányommal, nem végeztem nehéz fizikai munkát, nem cipeltem, nem emeltem nehezet, és sajnos mégis elment a babám :-(
Nem tudni, hogy miért, de nagyon valószínű, hogy nem tapadt meg rendesen, vagy talán beteg volt....:-(((
Most ismét babát várok, csak remélni tudom, hogy minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!