Fiatal kismamák! Voltatok hasonló helyzetben?
Hát én 30 évesen szültem az elsőt, ami szerintem igazán nem korai, egy éves lehetett, amikor egy néni megkérdezte a metróban, hogy aranyoskám ugye csak vigyáz rá?
Háát. Én is fiatalos vagyok, azt mondják, úgy 5 évet letagadhatok, de akkor is...
Most a harmadiakt várom, és az a "szöveg", hogy "első baba lesz"? És amikor mondom, hogy harmadik, akkor meg azért bámulnak meg.
Az emberek furcsák. :o)
Amúgy meg 19 évesen bébiszitterkedtem egy évig, 9 hónapos kisgyerekre vigyáztam, és jól tudom, milyen arckifejezésekről beszélsz. :o) Én akkoriban direkt élveztem, kihúztam magam és büszkén toltam a kocsit, hadd gondoljanak, amit akarnak, és nekem még gyűrűm sem volt... :D
Nyugodj meg. Sokan vagyunk így.
Én is 22 vagyok, és 13 hetes kismama. Tavaly óta férjnél vagyok. Engem ha egyedül megyek védönőhöz (és nyilván ha nincs is pocakom, tudják miért vagyok ott) , vagy a nőgyógyászomnál detto ez a helyzet, ha egyedül vagyok engem is megnéznek. Ha a párommal megyek (34éves) mindjárt más a helyzet, pedig nem is gondolnák, hogy már férjnél vagyok. Engem különösképpen nem zavar.
Nekem így alakult az életem, tervezett baba volt, és nem bánom egy percig sem. Én is azt az elvet vallom, hogy fiatalon jó szülni. Én sem nézem meg azokat a kismamákat akik ránézésre is több mint 38-40 évesek, pedig a lelkem mélyén nekem az a "furcsa". De nem bámulom őket, mert ki tudja miért tolódott ilyen későre a babavállalásuk, lehet hogy évek óta küzdöttek , hogy lehessen.
Szóval az emberek nincsenek tisztában a sorsokkal, ezért azt mondom CSAK a kora miatt nem ítélhetünk el senkit.
:)
Én 25 éves voltam, amikor terhes voltam a kisfiammal. A 12 hetes UH-t végző doki ráförmedt: "hány éves maga?!". Én elrebegem, hogy 25. Erre ő: "az más". No comment. Mi lett volna, ha azt mondom, 15?! Akkor mást kell nézni?
Amikor megszületett a kisfiam, akkor is kaptam néha. Egyszer egy bácsi odajött hozzám, és leüvöltött, hogy nem tudja megállni, muszáj elmondania, hogy szerinte játékbabát kellett volna még vennem magamnak.
Én gondoltam arra is, hogy csináltatok magamnak egy vicces pólót: "Mire megszületik, betöltöm a 26-ot!" felirattal:))
Ne törődj ezekkel:)
Ja, és egyszer egy anyuka megkérdezte, hogy mennyiért vigyázok a kicsire, mert olyan szeretettel bánok vele, hogy szívesen rámbízná a sajátját néha pár órára:)) Simán babysitternek nézett:)
Előző voltam.
Dettó:) két picivel 25évesen. Fú, sokan úgy néznek rám is.
A fiam mikor született akkor nem is tudom miért, de 17nek néztek, és jól lebaxot egy nő, amiért gyereket vállaltam, mert meg sem tudom nyugtatni... Hát csóri kicsi 3hetes volt, egész nap a mákban csesztük a napot, délutánra elkapott az eső, a sugár légkondis fényes... jó hogy bőgött szegény... Na ott kifakadtam, hogy nem sok kellett volna, hogy az asztalomtól menjek szülni, dolgoztam, de nem butikban éhbérért, felsőfokú végzettség, fősuli, saját otthon, hagyjon békén, most szoptattam a kicsit, tettem tisztába, ringatom, hagyom nyugton még én sem tudom mit tegyek... érdekes egyből bocsánatot kért, más hangot talált velem, hogy nem gondolta volna.
Én is 24 éves vagyok kb 18-nak néznek sokan :S Aminek néha irritál néha meg nem. Rajtam is a max. smink az a szemceruza és szempillaspirál néha.
Most 13 hetesen már látszódik a pocakom.És látom a metrón,hogy néz egy két ember.
A legfurcsább tekintetek a terhesgondozáson voltak a váró egy légtérben a nőgyógyászattal és a szemészettel :) Megjelenek én és a párom aki 1 évvel fiatalabb mint én :)Bár ő kb .26 -nek néz ki de mikor megvan borotválkozva akkor annyinak amennyi 23 évesnek. És akkor frissen borotválkozott :)
Nem kellemes,mert mindenki azt hiszi felelőtlen fiatalok vagyunk és nincs meg semmi háttér és a gyerek is csak becsúzhatott. Pedig egyik sincs így! Lassan 3 éve vagyunk együtt, 3 hét ismertség után összeköltöztünk külön albérletbe, sose kellett szülői támogatás , nyáron lesz az esküvőnk és a baba is tervezve volt.
Legjobban a kórháztól félek (szülésnél). Illetve még az itteni játszóterektől. Minden nap látom a 30-as vagy jóval felette lévő anyukákat és velem egykorút itt még nem láttam :( Nem tudom mi lesz velem, lehet csak este megyünk játszótérre :)
13 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!