A terhesvitamintól tényleg "óriásbabák" születnek?
Nem, egyáltalán nem igaz.
Sok kismama szedi, mégis icipici babákat szülnek (sok ismerősöm).
Anyám nem szedett, nem is volt akkor ilyesmi, nagy baba voltam és a testvérem is.
Hú unokatesód szerintem elég durva helyre járhat, hogy ilyet tanítanak neki.
nekem a sógorom is orvos, tavaly diplomázott, de ök pont nem ezt tanulták. Söt mivel általános orvosit tanulnak, és habár ö gyerekorvosként ment tovább, és a doktoriát gyerektáplálkozásból írta, így kisebb fogalma van róla.
Amit ö mondott, hogy egyetlen egy vitamin sem hízlal. Hogy is hízlalna, nincs kalória értékük. De éhséget okozhatnak.
A magzat fejlödését csak is a placenta müködése befolyásolja. Na persze ha anyuka zsírosat, édeset eszik akkor a placenta nem képes mást átengedni mint zsírosat és édeset. Szóval ilyen szempontból fontos mit eszünk meg a terhesség alatt. Vitaminok nem befolyásolják ezt.
DE terhes vitamin bizony fontos is és nem is. Maga a mesterséges vitaminok lebontása nehéz, már bizonyított hogy akik rendszeresen 10-20 évig is szedik ott gyakoribb a rákos megbetegedeések. Viszont pl folsavat nem tudunk annyit bevinni természetesen amennyire az elsö iödszakban szükség van.
én amondó vagyok hogy elsö trimeszterben szedjük a megfelelö adag folsavat, télen is jobb terhesen legalább 2 naponta vitamint szedni, de késöbb kérdés a megfelelö táplálkozás. habár fözelékek pl már alig tartalmaznak vitaminokat így inkább napi 2-3 nyers gyümölcs és zöldség, saláták amik megfelelö mennyiséget bevisznek. de mivel sókra, ásványi anyagokra is szükség van ezért pl teljes kiörlésü dolgok is jó tesznek.
Femibiont szedtem 4. hónaptól, előtte egy amerikai bio terhes vitamint.
3050 g és 52 cm lett a lányom.
Munkatársam felesége elevitet szedett végig (utolsó napig) és 58 cm 4900 g lett a lánya.
Szerintem genetika, a párja is nagy súllyal és centivel született.
Szerintem nem igaz ez. Az én anyukám sem szedett anno vitaminokat, mégis 3850 grammal születtem. Én most végig szedtem a Hipp Natalt, 3400 gramm és 53 centi lett a Baba. És én sem híztam el, 15 kilót szedtem fel pocakra, de 2 héttel a szülés után megint a kezdeti, 53 kiló vagyok.
Szerintem is inkább genetika kérdése is. Valamint azért is butaság, mert a vitamint legfőképp nem is a Baba miatt szedjük. Ő elveszi ami neki kell, de anyukának is szüksége van rá.
Egyébként én is ettem sok gyümölcsöt, zöldséget, amit télen lehetett, de szerintem a mai világban már azok sem tartalmaznak annyi vitamint, mint régen.
2 hetes Kisfiú anyukája
Szia.Én végig szedtem a második fiamnál,és 2350g volt születésekor,sajnos a 36.héttől visszafogyott méhlepény elégtelenség miatt(pedig nagyon odafigyeltem mindenre,nem ittam nem cigiztem,sőt egészségesebben éltem mint valaha):(.Első babánál nem szedtem csak 8 hétig,3150g lett,szóval nem szültem óriást a magzatvédő vitamintól.Ja,és mind a kétszer Elevitet szedtem!!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!