Első trimeszterben tartó kismamák, hogy érzitek magatokat? Hogy "vészelitek" át a rosszullétes napokat?
Bár tudom, hogy a terhesség nem betegség, én mégis olyan nagyon betegnek érzem magam )-:! Egész napos hányinger, émelygés, étel undor, gyomorégés, fejfájás, kóválygás, fáradtság! Nagyon kikészít! Csak vonszolom magam egész nap! Második terhességem és számolom a napokat, hogy tartsak már kb 2-3 héttel előrébb, hátha akkor más elmúlnak ezek a szörnyű tünetek!
Ti hogy viselitek a terhességi tüneteket?
Szia!
Pénteken voltam dokinál, és ő 4-5 hetes terhességet állapított meg. Még csak a petezsák látszik. Érdekes, hogy semmi zavaró tünetem nincs. Annyit érzékeltem az egészből, hogy ugye először késett a mensim, akkor már pár napja más érzés volt a pisilés, még mindig az. De nincs szagundorom, hányingerem reggelente hála égnek! Viszont fáradtság az van, és így nehéz lesz dolgozni.
Szia!
Mosolyogtam mikor olvastam amit írtál, mintha magamat olvastam volna :)
Most a 12. hét végén tartok, mostanra szinte semmi tünet nincs.
Én 7 hetes terhes voltam mikor elöszőr voltam orvosnál.Akkor a szokásos émelygés, állandó álmosság voltak a tüneteim. Aztán a 8,9,10 hét valami borzalom volt. Hánytam (lekopogom nem sokszor) a reggelit alig tudtam magamba imádkozni, sokat aludtam, minden másnap fájt a fejem, és legszívesebben feküdtem volna egész nap. Aztán a 11hét beköszöntével mintha elmúlt volna. Egyébként nekem semmi nem segített. Talán a hideg tej, hideg víz, sok-sok levegőzés, és pihenés.
Mostanra a tüneteim: reggeli minimális émelygés reggelizésig, illetve a héten kezdett el a hasam húzódni, ez kicsit kellemetlen, de kibírható.
Nyugi, ezen át kell esnünk :)
Jó babavárást :)
Ja, és az lemaradt, hogy egész nap ezt a citromos löttyöt iszogattam, akkor is, ha épp dolgozni mentem, így tudtam "túlélni". :)
Boldog babavárást mindenkinek! :)
34 hetes km
Hát igen....én is 6 hetesen voltam először orvosnál, akkor még nagyon "fitti pardi" voltam, kutya bajom nem volt! Aztán egy pár nap múlva megkezdődött a rosszullétes időszak. Az elején olyannyira nem éreztem semmit, hogy komolyan megkérdőjeleztem, hogy valóban terhes lehetek e?
Most a 9 hetet kezdem és alig várom a várva várt 12. hetet, amikor is elmúlhat a hányinger! Nagyon remélem, hogy így lesz! Az első terhességemnél nem voltak ennyire erősek a tünetek (akkor dolgoztam, most meg is halnék, ha ebéd után nem fekhetnék le aludni 1 órácskára) .
A hideg víz, tej, citromos jégkrém eddig jó volt, de most már ez sem segít. Eddig jól esett a savanyú alma, de most már azt sem bírom megenni.
Köszi az együttérzést! Én is kitartást kívánok mindenkinek, aki még a babavárás elején tart!
Várom további tapasztalataitokat! Köszi!
Második vagyok.
Én is hallottam olyanokat, hogy a háztartási keksz, a sós ropi és ezek jót tesznek. Próbáld ki, hátha. Nekem a háztartási keksz nem jött be sajnos :)
Az alma nekem is ideig-óráig volt jó, Én ugyanis a terhesség elött is hamar éhes lettem egy almától :) Ez most sincs másképpen.
Egyébként a másik ami bevált: nem hagyom, hogy megéhezzek. Ugyanis ha az éhségérzet jelentkezik és akkor eszek csak, akkor evés után 10-15percig még émelygek és olyan érzésem van mintha azonnal hánynom kéne.
Szóval, nem hagyom magam éhesen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!