Ma kaptam kézhez a terhességi cukros vérvételem eredményét?
az éhgyomri az teljesen jó.de a 120 perces nem igazán. a felső határ (ami nem tudom hogy csak a mi laborunkban van e így vagy minden labor ugyanúgy bonyolítja le ezt az egészet)
6.0 mmol/l és nekem pedig 6.8 lett.ez mennyire vészes?
csak jövőhéten találkozok a védőnővel és az orvosommal is azért kérdezem itt.hátha tudtok segíteni tapasztalataitokkal.
hallottam valami 7.8-as határról hogy a felett van valakinek terhességi cukra,de akkor miért van a 6.0 határ.akkor a kettő között mi a teendő?
Szia! Én is ma kaptam meg...:)
Mondjuk nekem jó lett. Nekem a 120 perces 6.0 volt és max. érték 6.5
Nem tudom, ha bizonytalan vagy próbáld meg felhívni a védőnőt, biztosan segít. vagy esetleg a háziorvos is tud benne segíteni.
köszi a választ!
szóval akkor ahány labor annyi féle referencia érték.nekem a miskolci megyeiben vették le.
csak azt furcsáltam hogy az éhgyomri 3.6 és 6.1 között jó,
a 120 perces pedig 3.6 és 6.0 között.szóval hogy ugyanazok az határok.nem értem miért.
Kicsit orvosfüggő is, hogy mit fog mondani. Lehet hogy azt, hogy semmi teendő, lehet hogy azt, hogy vegyél vissza a szénhidrátból, és ehhez elmond néhány szabályt.
Nekem előző babával 7,1 volt, mostanival meg 7,22, nekem diétáznom kell, de nem a számolós CH diétát, hanem egy szabályokhoz kötött szénhidrátszegény, fehérje gazdag, sószegény étrendet kell tartanom, és reggel kerülnöm kell a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, mindezt azért, hogy a vércukorszint ne ugorjon meg hirtelen, csak fokozatosan emelkedjen. Kb. 5-6 hetente reggelizős vérvételkontrollra kell mennem. A legutóbbi 5,8 lett, azzal meg volt elégedve, de a diétát folytatnom kell.
Szerintem ne aggódj, ismerek olyat, akinek 7,3 mellett sem mondta a dokija, hogy diétázzon, tehát mint írtam, elég eltérő a felfogás ezzel kapcsolatban, illetve az is lehet, hogy más dolgokat is figyelembe vesz mellé a doki (egyéb vérkép, esetleg testsúly, vérnyomás stb, és összességében mérlegel, nem ezt az egy dolgot kiragadva)
Amit tehetsz, hogy nem eszel sok édességet, cukrosat (már ha eddig ettél), és nem eszel sok krumplit/tésztát/rizst, inkább husokat és salátát, esetleg a fehér kenyeret is barnára cserélheted. De tedd mindezt szabadon, aztán majd a dokid megmondja.
Minden jót!
köszönöm a válaszaitokat!
hát nem is tudom elég vegyes érzések vannak bennem.akkor majd a doki megmondja mi a teendő,addig is nem eszem édességet és próbálok odafigyelni hogy mit eszem.péntekre beszéltünk meg találkozót a dokival.ultrahangra is mennem kell.
olyan érdekes az első terhességemnél semmi bajom nem volt.most meg mindig van valami,először mélyen tapadt a lepény,23 hetesen 1,5 cm volt a méhnyakam most meg ez a cukor.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!