Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Költözés terhesen?

Költözés terhesen?

Figyelt kérdés
18 hetes terhes vagyok, költözés előtt állunk, tudom, hogy szekrényeket nem szabad a hátamon cipelni, de egy költözésben mennyire vehetem ki a részem, hogy a picurkámnak ne essen semmi baja? Dobozolás, zsákolás, létrázás. Nem hagyhatok mindent a páromra :- (
2012. márc. 30. 10:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Első babámat vártam, 20. hét körül jártam, amikor költöztünk. Én bizony még szekrényeket is tologattam, nem mondom, hogy ez a kívánatos, de nem lett semmi gondom belőle. A dokim szerint egyébként egészséges terhességnél a kismama akár legurulhat a lépcsőn, nem lesz a babának baja.

Második terhességemnél még 37 hetesen átrendeztem egyedül a házat, azon a héten a férjem külföldön volt, a bútorokat is egyedül tologattam - megint nem lett semmi gondom, sőt, az első babámat kicsit túl is hordtam, a második a kiírás utáni napon született.

Most a harmadikat várom, cipelem a két nagyot, a heti bevásárlást, pakolászok, rendezkedek - eddig minden ok, 29 hetes vagyok.

Szóval parázni nem kell, de nyilván érezni fogod, mi az, amit még könnyen bírsz és mi az, amit inkább nem. Hallgass az érzéseidre, akkor nem lesz baj.

2012. márc. 30. 10:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is így gondoltam módjával, de kiveszem a részem :-) pici lányom 15 kg, nap mint nap kézben, le fel ide oda..
2012. márc. 30. 10:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Kb 24 hetes kismama voltam,amikor el kellett költöznünk,mert a tulaj ki tett minket az albérletből,mondván,hogy oda ne szüljek.Miután megtudtuk,hogy mennünk kell,és találtuk helyet,már akkor elkezdtem szépen fokozatosan összepakolni az olyan dolgokat,amik nem kellenek.Amikor meg eljött a nap,hogy költöztünk,akkor én csomagoltam be a cuccainkat,a párom meg két barátja vitték le őket.A kipakolásnál meg az apróbb dolgokat segítettem felvinni,hogy kicsit könnyebb legyen.Amikor elfáradtam,kicsit leültem pihenni,estére már mikor fel se tudtam állni,akkor a srácok fejezték be a munkát.Azóta megszületett a kislányom,és semmi baja nem lett,hogy akkor segítettem.
2012. márc. 30. 10:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Így vagyok én is :)

Harmadikat várom, és mivel a kisebbik 2 és fél éves, folyamatosan cipelnem kell.

Próbálok pihengetni, de két gyerek mellett nem könnyű.

17hkm

2012. márc. 30. 10:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Amikor a fiammal voltam terhes, akkor vettünk lakást, és emlékszem, hogy július 13-án kaptuk meg a kulcsokat, és még szülés előtt (július 26!) beköltöztünk. 40. hétre jött. Nem mondom, hogy nem volt megterhelő, de szerencsére mozgosítottuk a mamákat. Szóval csak úgy csináld a dolgokat, hogy neked ne legyen kényelmetlen, érezni fogod hol a határ! Sok szerencsét!
2012. márc. 30. 10:39
 6/9 anonim ***** válasza:

39 hetesen költöztünk.

30. héttől mindennap jól szellőztetve elkezdtem festeni a lakást, takarítottam, pakoltam át dolgokat egyik lakásból a másikba (autóval 20 km-s távolságba).

Szépítgettem a lakást állandóan.

A párom rettentően sokat dolgozott akkor és a barátaink sem értek rá mindig.

Viszont, ha ráértek napközben, akkor mindig jöttek segíteni. Így került át pár szekrény, a komplett konyhánk és ilyesmik.

Mire szülni mentem (40+5 nap) már frissen, vasalva voltak a gyerekruhák és minden kész volt a nagy napra (hazajövetelre).

Nem mondom, hogy könnyű volt, de tudtam megálljt parancsolni és amikor úgy éreztem, leültem egyből vagy lefeküdtem a földre.

A kulcsot sosem hagytam a zárba és a telefonom mindig a zsebemben volt.

Ha rosszul voltam akkor pedig földön fekve mély levegőket véve a mellkasomhoz tettem.

A párom és a mentők számát pedig a telefonkönyv legelső 2 helyét foglalták el.

Ja és ha éreztem, hogy valami nem kerek, akkor mindig az ablak alá vagy ablak közelébe mentem a friss levegőre.

Szerencsére sosem volt súlyos. A legrosszabb az volt, amikor a vérnyomásom esett le.

2012. márc. 30. 10:42
 7/9 anonim ***** válasza:
37 hetes terhesen költöztünk.azt hittem meg is szülök még az nap annyira elfáradtam.még 3 hétig húztam :))
2012. márc. 30. 10:52
 8/9 anonim ***** válasza:
te intezd a kisebb dolgokat, dobozolhatsz ,takarithatsz csak ne emelj nehezet nagynenem ugy vetelt el hogy szekrenyt emelt :S
2012. márc. 30. 12:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi a 30. héten tettük túl magunkat egy festésen, ami majdnem olyan volt, mint egy költözés. A cipekedést próbáltam kerülni, de az összes dobozolást és dobozból kipakolást én csináltam. Ehhez járult a rengeteg takarítás, ablakmosás, ajtómosás és társai, de nem lett semmi bajom. Azt vettem észre, hogy pont akkor nőtt legtöbbet a hasam :-) Talán jót tett neki a mozgás, nem tudom. Mindenesetre, nem kell aggódni, de csak annyit vállalj, amennyi még nem okoz fájdalmat. Figyelj nagyon a tested jelzéseire és semmi baj nem lesz. Mi most annyira élvezzük a gyönyörű tiszta lakásunkat!

Nektek is hasonló szépeket és jó babavárást!

2012. márc. 30. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!