Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetséges, hogy a terhesvitam...

Lehetséges, hogy a terhesvitaminok rosszullétet váltanak ki?

Figyelt kérdés
Elevitet szedek, amióta megtudtam hogy babát várok. Most vagyok a 7. héten. Eddig akármikor bevettem rá 1-2 órára szédülni és émelyegni kezdtem. A hétvégén nem voltunk otthon, és elfelejtettem vinni a vitaminokat, és ezen a két napon nem volt semmi gondom. Ma reggel viszont ismét, pedig még nem vettem be. A nap melyik időszakában érdemes bevenni? Lehetséges, hogy van benne olyan vitamin, ami sok a szervezetemnek?
2009. jún. 15. 14:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én Gravidát szerdtem, amikor próbálkoztunk. Ha bevétel előtt nem ettem, akor nagyon rosszul voltam. Ezért csak kaja után vettem be. És elmúlt a rosszullét.
2009. jún. 15. 14:56
 2/11 anonim ***** válasza:
Abszolút. Én is úgy jártam mint az előttem szóló, de én az Elevittel. De ha ettem semmi gond nem volt.
2009. jún. 15. 14:57
 3/11 A kérdező kommentje:
Én eddig mindig reggeli után vettem be, és akkor is. Hát nem tudom. De azért ma este már beveszem ismét. A doki azt javasolta a12. hétig szedjem
2009. jún. 15. 15:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Próbálj másik vitamint(ismerőstől kérni pár szemet).Lehet,hogy valami vivőanyagra vagy érzékeny.Én annak idején vettem Gravidát,20 percen belül sugárba hánytam tőle,Elevittől nem.A barátnőm pont forditva volt.Most egyébkent is elég sok zöldség,gyümölcs beszerezhető,egyél belőlük amennyi jól esik,de a folsav az nem ártana fejlődési rendellenességek miatt.Ha a vitamint később sem tudod szedni,18.héttől D-vitamint és vasat irass fel.
2009. jún. 15. 15:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáld meg este bevenni,addigra csökkeni szokott az émelygés!
2009. jún. 15. 15:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Ebéd közben vedd be,mert sok benne a zsírban oldódó vitamin,ahhoz pedig rendesen enni kell,hogy fel tudjon szívódni.
2009. jún. 15. 17:40
 7/11 anonim ***** válasza:
nem az szamit milyen fajtat szedsz,hanyhatsz barmelyiktöl.en gravidat szedek,mihelyt bevettem 10 perc es hanyas volt.mindegy hogy reggel vagy este es hogy eves közben vagy utan,nekem az jelentett javulast hogy a doki felirt B6 vitamint ezt reggel este 1 et szedtem es delben terhesvitamint,masnaptol nem hanytam es azota sem,egyszer ugy gondolotam abbahagyom talan nem fogok mar hanyani,masnap hanytam.szoval ajanlom a B6-ot.nem venyköteles,nem artasz vele a babanak.
2009. jún. 15. 22:07
 8/11 anonim ***** válasza:
De a vitaminban is van b6,ha pluszban szed még hozzá tartós ideig,akkor túladagolhatja,ami az idegrendszernek nem jó,főleg,ha még magne b6-ot is szed hozzá tegyük fel.
2009. jún. 15. 22:46
 9/11 anonim ***** válasza:

22:07 es vagyok ,nekem a doki mondta hogy szedjem,ugyhogy nem hiszem hogy tuladagolnam.a B6 es a magneB6 közt nagyon sok a különbseg,utobbi magnesium tabi amit izomlazitasra hasznalnak ha görcsölsz vagy nagyon feszülsz nem?es a patikaban is mondtam hogy terhesseg miatt szedem es azt mondtak nem lehet tuladagolni,hat en azt javaslom kerdezd meg a dokid.ö az aki biztos tudja a valaszt

sok szerencset

2009. jún. 16. 06:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem mindegy.hogy mennyi ideig szeded!És az sem,hogy napi 1-et vagy napi 3-at!Ennek pedig utána néztem!

b6-vitamin túladagolása

"Ez egyike azoknak a vitaminoknak, amelyek nemcsak hiányban hanem túladagolásban is veszélyforrást jelentenek, mert hosszútávon történő túladagolása idegkárosodást tud okozni. Ez egyébként teljes egészében megszüntethető a vitamin fogyasztásának a felfüggesztésével."

2009. jún. 16. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!