Tényleg ennyit számít, ha valaki nem annyit szed fel terhesség alatt, mint ami a nagykönyvben meg van írva?
Már szültem két gyereket, most várom a harmadikat. Az első kettővel 20! kilót híztam, szerintem most se úszom meg sokkal kevesebbel. Ennek ellenére szülés után egy héttel a versenysúlyomnál voltam (175cm vagyok és a normál súlyom 60kg). Nem szabad elfelejteni, hogy kb. 50%-kal több vér kering az ereinkben ilyenkor, a mellek darabonként akár 2-2kg-al is megnőhetnek, nem kevés súlya van a méhnek, a lepénynek, a magzatvíznek, a babának... Ha mindent összeadsz, minimum 10 kiló. Ráadásul a szövetek is jobban visszatartják a vizet várandósan, az is többletkilókat jelent, de szülés után szinte azonnal ez a víz el is távozik.
Vagyis nem tudom, ki találta ki, hogy nem lehet csak x kg-ot hízni, de tuti pasi volt.... :S
Tényleg próbálj nem foglalkozni vele, ha szívedre teszed a kezed és tényleg nem tömöd a csokit sütit mekikaját sültkrumplit szalonnát pacalt :)) (direkt túlzok) akkor ez simán alkati kérdés is lehet mennyit hízol.
Én agymenést kapok megmondom őszintén ezektől a követendő példáktól hogy az a f.sza kismama aki 5 kilót hízik a 40.hétig és a gyerek 6 hetes de ő már sportol. Na de ez egy más téma.
3 gyerekem van, az elsővel ettem amit kívántam 16 kiló plusz lett a vége, a másodiknál mivel nem voltam se rosszul levős, se kívánós így nagyon odafigyeltem, mit ad isten megint 14-15 kiló sikerült...
a harmadiknál ( a két gyerek mellett) örültem hogy élek, ettem ami volt (főzelékek levesek a gyerekek miatt stb.) 12 kiló plusszal zártam szóval semmiféle összefüggést nem vélek felfedezni.
A legkisebbem most 9 hónapos, 67 kiló vagyok újra (177 cm hez nekem ez a versenysúlyom). És nem szakadtam bele a fogyókúrába pedig korábban igencsak megküzdöttem amikor fogyni próbáltam.
én 11 hetes vagyok és +3-3,5 nél tartok..néha én is meginogok vajon rendben van e ez..de igazából csak azért számít, mert ahogy írtátok ki van találva mennyi a normális...egyáltalán nem zabálok, igaz most nem állok ellen, hogy a pörkölt mellé nyugodt szívvel nokedlit is egyek, vagy eszek 1-2 gombóc fagyit, ha megkívánom és az ebédnél előfordul, hogy eszek egy fél adagnyi levest..168,5 cm vagyok, 60,3 ról indultam.
sogornőm anno 18 kg ot hízott és 6 hét után semmi nem volt rajta..
nem tudom velem hogy lesz, de arra figyelek, hogy amikor azon dillemázok egyek e , ha egyszer megéheztem, akkor most nem arra hajlok, mint korábban, hogy "ne egyél, kemény vagy", hanem eszek vmi apró dolgot. ha útközben vagyok és épp ennék a hírhedt bűnös fehér lisztből, akkor eszek 2-4 db fornetti kicsi sajtkrémest. úgy gondolom összességében gyakrabban éhes vagyok, gyakrabban is eszem ezért vmit, és hát mostmár eszek köreteket stb, biztosan ezért is változik a súlyom, de még mindig nem tartom magamról, hogy zabálnék össze vissza.
sztem te se aggódj, és ha marad valami, akkor kitartással le fogjuk dolgozni!!
Ne ijedj meg, ez alkat függő is, már ilyenkor az elején is van akinek a szervezete, sejtjei rengeteg vizet raktároznak. (Nem a magzatvízre gondolok).
Másrészt terhesség utáni 3 hónap általában halál stressz, agybaj, kevés alvás, nem evés csak úgy potyognak le a kilók, hogy észre sem veszed. Hát ha még szoptatni is fogsz. :) Szobatársam a szülészeten pár nappal a szülés után 12 kg-val lett könnyebb!! Én 9 kg híztam összesen, de szülés után csak 4-al lettem kevesebb szóval alkat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!