Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Őssejtlevételről mi a vélemény...

Őssejtlevételről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Második babámat várom! Ma a játszótéren beszélgettem egy anyukával, aki mondta, hogy mennek megkötni a szerződést az őssejtlevételről.....kicsit elgondolkodtatott engem is a dolog, de nem vagyok igazán jól informált a témában!

Van olyan, aki levetette szüléskor az őssejtet (vagyis a köldökzsinór vért)? Érdemesnek tartjátok a jövőre nézve ezen "befektetést"?

2012. márc. 27. 13:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pofátlanul sokat kérnek érte, és főleg úgy, hogy a legtöbb esetben (itt Mo-on) ezek a minták használhatatlanok a későbbiekben!

Ha úgy döntötök, hogy levetetitek, csakis valami külföldi sejtbankkal kössetek szerződést!

2012. márc. 27. 13:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez is egy olyan megosztó dolog. Több embertípus van:

1.nem ért hozzá, baromságnak, lehúzásnak veszi, ő ugyan nem ilyen naiv, inkább fontosabbra költi.

2. szintén nem ért hozzá, de elhiszi, hogy van benne valami, a tudomány halad, sosem lehet tudni hogy nem ez menti majd meg egyszer az életét a kicsinek, vagy a tesójának.

3. ért hozzá, és azt mondja, lehúzás.

4. ért hozzá, és azt mondja, mindenképpen megéri, mert a tudomány rohamosan fejlődik, tehát ha valaki leveteti, évekkel később életet menthet, és ha nincs ilyen de ne adj Isten szükség lenne rá, akkor a szülők egy életen át hibáztathatják magukat hogy nem hittek benne.

Én mind a 4 csoport képviselőivel találkoztam már. Jómagam a ketteske vagyok :) Nem értek hozzá, de azoknak hiszek, akik szerint nem árt, ha van ilyen.

Mondjuk mi a felét fizettük csak ki, a másik felére anyukámék adtak pénzt ajándékba. Olcsó konstrukciót választottunk, egy százast kellett befizetni, és minden év januárjában további 16ezret a tárolásért.

Mindenki döntse el, kinek hisz, mert az orvosok is és a laikusok is összehordanak mindent. Innentől kezdve ott vagy, ahol a part szakad.....................dönts megérzés szerint.

2012. márc. 27. 14:10
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

èn utánna érdeklödtem,és olvastam is, majd elvetettük.

sógorom gyerekorvos és a párom legjobb barátja is orvos (habár nem gyerek de van 2 kicsi gyereke), majd olvastam is ezekröl.

Az össejtet nem lehet igazán semmire sem felhasználni amire adott lenne. ezt törvények védik sajnos, vagy nem sajnos. össejtböl simán lehetséges ujabb szervek, létre hozása, vagy akár börfelületek , akár egy fül növesztése is, de ezt sehol a világon nem engedik a mai napig, habár kínában sok cég foglalkozik feketén ilyennel, de azt max ottani korházak végzik el. (gondolj bele mekkora segítség lenne ha nem kellene várni donorra hanem pár hónap alatt új szervet csinálnának pl egy malacban stb...)

Pár rákos megbetegedésben is értek már el pozitív dolgokat össejttel, de ehhez rengeteg mindennek kell passzolnia, nem csak a betegségnek hanem annak fajtájával kimentével a beteg, állapotával stb... vagy is nagyon ritka esetben lehetséges.

a másik hogy össejt megtalálható a csípö csontunkban is, habár a levétele igen fájdalmas eljárás, és össejtet közeli hozzá tartozó is adhat ha minden megegyezik. Szóval ennyi pénzt mi a végén úgy láttuk felesleges olyanra kiadni amit nem tudnak igazán felhasználni a világban sehol sem, és igazaból ha még is szükség lenne rá, máshonnan is nyerhetö.

Mindenki maga dönti el ezeket a dolgokat, olvass róla sokat a net tele van velük, ne csak a bankok szórolapját olvasd el.

2012. márc. 27. 14:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk meg pont azt mondták orvos ismerősök, hogy a tudomány haladásával szinte hétről hétre egyre újabb dolgokra jönnek rá, amikre hasznosítani lehet. A cukorbetegség néhány típusától elkezdve leukémia bizonyos fokai, stb. stb. Van egy felsorolásom is, szintén hivatalos forrásból.

Látod, kérdező, még a hozzáértők sem egyeznek, akkor mit várjon egy laikus?

2012. márc. 27. 14:15
 5/12 anonim ***** válasza:
69%
Mi részletekben fizettük és így nem terhelt meg anyagilag, szerintem érdemes levetetni, kedves 4-es válaszoló,és a orvosismerőseid ellenére, azon nem gondolkodtál, hogy ha most még van is akadálya esetleg a felhasználásnak, de az orvostudomány és a törvények is változnak időről időre, mivel azok nem állandó dolgok. Szerintem az ember nagyon sok baromságra költ még többet élete során, én nem fosztom meg sem magunkat sem a gyermekünket egy ilyen plusz adu ásztól, amely esetleg még jó dolog is lehet, de rossz semmiképp. pl a parkoló óra nem lehúzás? és annak még értelme sincs. Húúúú ha összeadnám, hogy egy évben mennyit költök parkolódíjra.....!
2012. márc. 27. 14:28
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vok, bocsi 4-es, 3-asnak szántam.
2012. márc. 27. 14:29
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

5-nél a pont. A törvények évről évre változnak.

Amint az életmentés indokolja, hidd el kedves 3-as, meg fogják változtatni!

Pár év vagy max évtized múlva azok a gyerekek előnyben lesznek, akiknek meg van őrizve a köldökzsinórvérük, ebben biztos vagyok.

A tudomány FEJLŐDIK. Ez megcáfolhatatlan. Ma már olyan betegségeket gyógyítanak, amibe még nagyanyáink, dédanyáink belehaltak. Ki tudja, hogy a gyermekeinket nem az fogja-e megmenteni, amire most a szánkat húzzuk?

2012. márc. 27. 14:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Anyagi okokból nem tettük.

Ha a másodiknál lesz rá pénz, akkor megtesszük. Most azt mondja a tudomány, hogy ez akkor is jó lesz, ha az idősebb lesz esetleg beteg.

2012. márc. 27. 14:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudom igazán, hogy melyik tábornak higgyek, de az mondjuk elgondolkoztató (egy hozzáértő orvos mondta), hogy ha a kisgyerek ne adj' Isten pár évesen mondjuk leukémiás lesz, akkor azok a beteg gének a levett őssejtjeiben is benne vannak, tehát az őssejttel nem érnek semmit. És egyáltalán nem bizonyított, hogy a tárolt őssejtet 20 év múlva milyen hatékonysággal lehet felhasználni.

Eddig én is biztos voltam benne, hogy levetetjük, de még gyűjtöm az infókat, mert sok a megválaszolatlan kérdés. Az tuti, hogy nagy üzlet ez az egész, persze ha van értelme, akkor én sem sajnálnám rá a pénzt.

2012. márc. 27. 15:36
 10/12 anonim ***** válasza:
77%
Itt is megjelent egy ostoba lepontozólujza. Gratulálok neki.
2012. márc. 27. 15:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!