Normális dolog ha valaki terhesen 20-30kg hízik?
Valamennyire lehet figyelni erre, de alapvetően ez alkati kérdés.
Én hízékony alkat vagyok, soha nem voltam 50 kg körül, de a terhesség alatt összesen 9 kg jött fel rám, amiből 7 a szülőszobán lement, a maradék 2 pedig a bokám körüli vízpukli volt, ami a szülés után 1 héttel ment le.
Szoptatás alatt viszont 10 kg jött fel...
Ha valaki nem zabálja túl magát terhesen, nem eszik ötször annyit, mint egyébként, és mégis 20 kg-ot hízik, akkor ő ilyen alkat. Nem tud mit csinálni vele. A hormonok játéka.
Az viszont nem normális, ha valaki ráfogja a terhességre a zabálást, mert nem kell ötször annyit enni. Többet kell, 15-20%-kal.
És az még rosszabb szerintem, amikor valaki hiúsági kérdést csinál abból, hogy állapotosan se legyen "dagadt" ezért koplal babával a pocakjában, meg agyon edzi magát és büszkén hirdeti, hogy minden anyukának így kellene csinálni, mert milyen szép lapos a hasa még 5-6 hónapos terhesen is..... no komment..... akkor inkább a +20 kg. :D :D
Hát igen, stresszeli a kismamát a védőnő és a doki is, hogy vigyázzon a kilókkal... Én 64-ről indultam, 85 kg-s voltam 8 hónapos terhesen, onnantól már nem is mertem ráállni a mérlegre, de a 90 kg-t biztos elértem. Nem mondanám, hogy zabáltam, de nem figyeltem kínosan a kalóriákat, ami jólesett, azt megettem.
Most 11 hónapos a kisfiam, és mindenféle különösebb fogyókúra nélkül ismét 64 kg vagyok, nem nyúlt meg a bőröm vagy ilyesmi.
A babám pedig - és ez a legfontosabb! - makkegészséges. 3890 g - 57 cm-el született, azóta is "hosszú", viszont egyáltalán nem kövér, de nem is sovány. Izmos, atletikus, mozgékony kisfiú.
Szóval, én egyikünknél sem láttam hátrányát annak, hogy nem figyeltem eszeveszetten a kalóriákat. Alkati dolog sztem. Persze, más az, ha orvosi okok miatt (terhességi cukor) vissza kell fogni magunkat!
A mama hízása miatt nem a magzatnál alakulhatnak ki betegségek, hanem az anyánál, ezért kérik a védőnők, hogy figyeljünk a súlyra.
És ez tényleg alkati kérdés - én 21 kg-t híztam úgy, hogy hátulról egyáltalán nem látszott, hogy terhes vagyok, de volt akkora hasam, hogy 5 perccel hamarabb odaért mindenhová, mint én.
Szüléskor lement ebből 17.
A szülés utáni héten még 6. Vagyis kevesebb voltam, mint teherbeeséskor.
Ilyen van, ezt nem tudod befolyásolni, ha ilyen típus vagy, akkor a szervezeted fokozottan raktároz, sokkal több vizet köt meg, mint kellene, nem tudsz vele mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!