Megoszthatom veletek? Annyira boldog vagyok!
Szia! :))
Először is nagyon-nagyon gratulálok, eszembe juttattad a pozitív teszt érzését, annyira csodálatos volt (és az, azóta is!:)).
Tornázhatsz óvatosan, a hasizom gyakorlatokat hagyd ki! :)
Vitaminokról annyit, hogy a C vitamint maximum 500 mg-os adagban, folsav az meg mehet bőven. :) Amit még ajánlanék az a halolaj kapszula, ezt általában nem visszük be, viszont rettentő fontos a magzat idegrendszerének fejlődéséhez. A magzatvédő vitamin nem olyan fontos, ha valóban nagy hangsúlyt fektetsz a táplálkozásra. Én pl. nem tudtam, mert a 18. hétig alig bírtam valamit megenni, ráadásul ősz volt, így a férjem (aki az orvosom is egyben) belémdiktálta, persze én sem tiltakoztam. Aztán ahogy múltak a rosszullétek, és egyre több dolgot tudtam enni, minden magzatvédőtől rosszul lettem, az eszméletlen vitamintartalmuk miatt. Femibionnál maradtam, a halolaj és a tél miatt, de már ezt sem szedem, így, hogy tavaszodik, mert tömöm a zöldséget és gyümölcsöt. Tehát a 30. héten mindent elhagytam, addig viszont nagyon fontosnak éreztem. Szedd tehát szerintem mindenek előtt a folsavat, és ha nem leszel hányós-undorodós, nem feltétlenül szükséges a magzatvédő.
És én bizony végig kávéztam. :) /Ill. az elején azt sem, mert hánytam attól is. De napi 1-2 kávé simán belefér./
Szóval nagyon-nagyon sok boldogságot! :)) Mi is augusztusra terveztük amúgy az esküvőt, és én szeptemberben teszteltem pozitívat - így a polgárit megtartottuk szűk körben januárban (Közepes méretű pocival, neked sem fog olyan vészesen látszódni még, de amúgy is, szépek a kismama menyasszonyok!). A templomit pedig nem most augusztusban, hanem jövőre tartjuk. :))
33 hetes km
21-es vagyok, most látom csak, hogy ugyanabban a hónapban is sikerült nekünk, a 2. "próbára":) Egyébként hosszan tartó gyógyszerszedés után a tapasztalatok szerint könnyebben jön a baba. :)
Én is csak fel-alá járkáltam a szobában... :))
A 9 és fél hónapos kislány anyuja vagyok. :) Arra ne is gondolj, hogy baj lehet!! Tudom nagyon nehéz ezt betartani, mondani sokkal könnyebb. :) Amint pozitív lett a teszt én az alábbi zenéket hallgattam:
http://www.youtube.com/watch?v=tGjAxmypt6Y
http://www.youtube.com/watch?v=txjEVN2DZFM (mondjuk nekem a tél is beleesett a pocakosságba!)
http://www.youtube.com/watch?v=pCQPxBjICVI
http://www.youtube.com/watch?v=5yGcttGPMiI
Ezeken a zenéken a mai napig könnyezem :) igazából szerintem mindent elmondanak, ha ezeket hallgattam mindig az jutott eszembe, hogy milyen szép lesz, ha már majd együtt hallgatjuk őket.
Amúgy én 6. héten mentem először orvoshoz. Persze még nem volt szívhang, vissza kellett mennem két hét múlva. Akkor már minden rendben volt. :)
Tornázni szerintem nyugodtan tornázhatsz, persze kíméletesen. Azt mondják, hogy a terhesség nem betegség, ez így van. Természetesen leszámítva, ha az orvos külön mást nem javasol. Akkor mindenre kell figyelni, nem szabad kockáztatni, amíg azonban minden rendben egy kis mozgás nem árt. Ezt magamról is tudom. Első babával mindenre nagyon vigyáztam, alig mert bármit mozogni, meg is lett az eredménye 25 kiló személyében.
Most ugye egy alig 10 hónapos kislánnyal nem tehetem ugyanezt, emelgetem, naponta sétálunk stb... alig híztam valamennyit. :) Persze a baba ettől jól fejlődik, csak a feles kilók maradnak el.
G.
G vagyok. A vitaminnal kapcsolatban tényleg jó javaslat a Hipp Natal, bár én nem azt szedtem, de jókat hallottam róla.
30 éves voltam mikor összejött az első baba :), 4 nappal a 31. szülinapom előtt született meg. Most 32 leszek, mikor érkezik a kis tesó.
Mi kb a 8. héten (mikor fixen volt szívhang, bejelentettük a családnak, ismerősöknek is) Szerencsére nem adtunk a babonákra. Kis tesónál ugyanez volt :)
G.
Kedves G.!
De jó, hogy ilyen sok boldog kismama és már babázó anyuka ír nekem. Ez olyan jól esik! Neked is szívből gratulálok a pocaklakóhoz!
Egyébként én is attól tartok, hogy a felesleges kilóimhoz még felszedek vagy 20-at. Az nem lenne jó, tekintve, hogy így is van egy kis koleszterin problémám, és nem szeretném, ha rosszabb lenne. Majd igyekszem, hogy ne hízzak túl sokat, és minél egészségesebben étkezzek. De a legfontosabb, hogy a babám jól érezze magát a pocakomban, és minden a legnagyobb rendben legyen.
Én is gratulálok.
Szóval repülés - én 2 hónappal szülés előtt még repültem, orvosi igazolással, mivel elég nagy volt a pocim, bár hivatalosan még nem kellett volna, csak biztosra akartam menni hogy felengednek a gépre.
Én jártam kimondottan kismama tornára, ahova csak 12 hetes kortól lehetett menni, ami azt sugallná nekem hogy ez előtt nem tanácsos vagy csak elővigyázatosságból nem engedik - nem tudom. De ahogy érzed. Ha eddig is rendszeresen sportoltál akkor a szervezeted hozzá van szokva, nem hinném hogy gond lenne.
Én femibiont szedtem, teljesen meg voltam vele elégedve, de ha most lennék terhes valószínű kipróbálnám amit az előttem válaszolok javasoltak.
Nekünk rögtön sikerült a baba, viszont én meg kb 5 éve nem szedtem fogamzásgátlót, kivétel erősíti a szabályt :D.
Jó baba várást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!