RH neg. a verem es miutan megszultem a fiamat nem kaptam meg a szurit. Most kb 6 hetes vagyok, meg dokinal nem voltam. Az elmaradt szuri miatt lehet-e vmi baj vagy komplikacio?
Sokkal előbb, már ott a kórházban szólnod kellett volna, ezt mindjárt szülés után be kell adják. Menj dokihoz, nem tudom ilyenkor tudják-e még pótolni, érdemes-e vagy mi a teendő.
A babád elvetélhet, ez lehet a gond.
Sürgősen menj orvoshoz!! (az előző babád negatív vagy pozitív volt? mert ha negatív, lehet azért nem kaptál injekciót)
Lányok, nem ártana válaszadás előtt kicsit tájékozódni, nem csak leírni azt a sok marhaságot, amit valahol összeolvastatok!!!
Te jó ég, meg ne rémülj emiatt a sok buta válaszadó miatt!!! A lenyeges kérdés: negatív lett- a babád? Mert ha nem pozitív, semmi szükséged az injekcióra. Eddig 3-at szültem, negatív vagyok, férjem poz. mindegyik baba negaít lett, egyszer sem kellett ellenanyagot kapnom, most a 4.et várjuk és még mindig nem termelek ellenanyagot!!! Szóval, először nézz utána, hogy milyen lett a babád, és ha nem poz, akkor semmi gáz, hiszen a te véredet örökölte.
Szia!
Én is megerősíteni tudom, az előttem szólót. Például, hogy jó lenne nem ijesztgetni szegény kismamákat feleslegesen! Főleg, ha valamihez nem értünk. Mert hogy valóban így van, ha negatív a babaád vércsoportja, és a tied is, akkor nem kellett AntiD injekciót kapnod, hiszen nem kezdett el ellenanyagot termelni a szervezeted a babád ellen, mert ő is negatív. Csak a pozitív baba ellen termelhet ellenanyagot a szervezeted.
Amikor megszültél, rögtön leellenőrizték a baba vércsoportját (lehet, hogy te észre sem vetted), és ha negatív, akkor nem kell kanpod semmit. Tehát, előbb tényleg kérdezz rá, milyen a baba vércsoportja.
Ezt biztos forrásból tudom, mert én is babát várok, és a múlt héten én is ugyanezt kérdeztem az orvostól, hogy mi és hogyan lesz majd, és azt a választ kaptam, amit leírtam most neked.
Boldog babavárást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!