Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudom mit tegyek!?!

Boglárka92 kérdése:

Nem tudom mit tegyek!?!

Figyelt kérdés
Sziasztok az én kérdésem igazából nem is kérdés csak véleményekre vagyok kíváncsi. Már másfél éve babácskát szerettünk volna a párommal, de mostanában nem olyan fényes az anyagi helyzetünk hogy úgy feltudjunk nevelni egy kicsit ahogy mi szeretnénk. 3 hónapja kúppal védekezünk ennek ellenére 6 hetes terhes vagyok. Tanácstalan vagyok. Legyen szegényes a babácska gyermekkora vagy inkább meg se szülessen. Ti mit tennétek a helyembe?

2012. márc. 18. 19:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Inkább legyen szegényes, ha már összejött!

Mi sem vagyunk túl rózsás helyzetben, de ha folyamatosan arra várok, hogy majd jobb lesz vmikor, akkor soha nem fogok szülni, mert soha nem lesz jobb! SAJNOS!

Lehet venni használtan mindent, nem kell 80-100 ezres babakocsi, jó a 20 ezres használt is stb...

2012. márc. 18. 19:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A babát gyermekkorában vajmi kevéssé érdekli a pénz. Neki a szeretet és a szülők nyújtotta biztonság számít. Fogalma sincs róla mit takar az, hogy szegényes.

És őszintén szólva annak a gyereknek szegényesebbnek tartom a gyerekkorát, akinek mindene megvan, de a szülei 12 órát dolgoznak naponta, mint annak a gyereknek, akinek nincsenek tízezres játékai, de a szülei szeretik, és foglalkoznak vele.

2012. márc. 18. 19:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
a húgom hasonló helyzetben volt, neki azt tanácsoltam, ha szeretné a babát, magát a babát, akkor tartsa meg, nagy a család, lesz kire számítson... megtartotta és szülés után megköszönte, hogy mellette voltam :)
2012. márc. 18. 19:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha már másfél éve arra vártok, hogy legyen baba, akkor ne habozz. Fogod szeretni? Párod fogja szeretni? IGEN. Ez a lényeg.

És igen, lehet használtan babakocsit meg pelenkázót és kiságyat venni, ha ruhákat nem szeretnél turiból venni.

Én a tescoban vettem a kicsi ruhácskáit, 300 ft volt darabja. Míg pici, nem kell neki sok ruha, én a bodykból méretenként 7 darabot vettem.

21hkm

2012. márc. 18. 19:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az alapvető szükségleteket biztosan meg fogjátok tudni adni a babának, azért nem olyan horror összeg. Nem drága pelenkát vesztek, hanem akciósat; sok jó ruhát lehet használtan venni; ha szerencséd van sokáig szoptatod, az sem kerül pénzbe; vaterán megveszitek az ágyat/babakocsit stb.

9 hónap alatt az alap dolgokat össze lehet gyűjtögetni, nem kell mindenből a legújabb és legdrágább. Nem feltétlenül az a jó! Az abortusz árából akár a kiságyat vagy a babakocsit is megvehetitek. ;)

Mi sem vagyunk extra jó anyagi helyzetben, nekünk is váratlanul jött a picur, de ha már így alakult megtartottuk.. És nagyon nem bántuk meg! :)

Szeressétek nagyon őt!

2012. márc. 18. 19:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is értem, hol itt a kérdés?

Babát akartatok, végre összejött!

Az "anyagi biztonság" manapság bárkinél összeomolhat, még annál is, akinél "biztosnak" látszik...

2012. márc. 18. 20:05
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan tartsátok meg.

Mi sem vagyunk gazdagok bár én nem is meloztam még suliba jártam.

Mi használt kiságyat meg babakocsit vettünk.

A többit kaptuk (ruha babahordozo).

29hkm

2012. márc. 18. 20:28
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm hogy megerősítettetek abban hogy jól döntök ha megtartom a babácskát.
2012. márc. 18. 20:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Tartsd meg, ez egyértelmű!

Sok boldogságot Nektek!

2012. márc. 19. 09:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Én ugyan ebben a helyzetben voltam 2 hónapja. Amíg volt munkahelyem nem jött össze a baba, ahogy munkanélküli lettem összejött. De nekünk eszünkbe se jutott ,hogy ne tartsuk meg.A párom azóta még jobban szeret :) és jobban vigyázz rám mint valaha. Nagyon várja a picit :) Nehéz lesz, albérletben lakunk, de megoldjuk. Van még pár hónapunk megvenni a dolgokat. Félretenni pénzt télire, hogy ne legyen gond fűtési szezonba.

Arra várni ,hogy mikor lesz jobb az hülyeség. Bármikor lehet rosszabb vagy jobb is. Nem tudhatjuk mi lesz 5-10 -20 év múlva.

Szeressétek a gyereket , ez a lényeg. Ha szeretet és teli has van ,annál több nem is kell a gyereknek. De hidd el minden rendben lesz. Fő a pozitív gondolkozás.

11 hetes kismama

2012. márc. 19. 16:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!