Sajnos semmi. Kétféle krémmel kentem, mert erre mondták, hogy biztosan hat (Vichy, kakaóvaj) - hatalmas lett végülis a pocim, a viszonylag pici testemhez, így a 29. minden óvintézkedés ellenére már ki is jött az első. Bár azóta is csak az az egy van, (most 32 hetes vagyok) de most már azt hiszem egészen biztos vagyok abban, hogy ez pusztán a genetikán múlik. (Nem tudom, csúnyább lenne-e nélkül, viszont a bőrgyógyász szerint sem érnek semmit, ha a hajlam megvan.)
2012. márc. 18. 14:33
2/21 anonim válasza:
a 29. héten, a "héten" szó kimaradt. :)
2012. márc. 18. 14:33
3/21 anonim válasza:
Én az elején Avonos, majd Aventes stria elleni krémet használtam. Most 38.hetes vagyok, eddig még nem jött elő csíkom, de azt mondják ez inkább genetika.
2012. márc. 18. 14:35
4/21 A kérdező kommentje:
Hát én most vagyok a 28. hétben és eddig még semmi nincs a pocimon.
De még annyira nem is nagy a hasam.
Hát igen nekem is mondták, hogy ha hajlamos vagyok rá akkor bármit kenhetek rá, akkor is ki fognak jönni.
Azért köszönöm a választ.
2012. márc. 18. 14:37
5/21 anonim válasza:
Hogy megjelenik akkor eltüntetni nem nagyon lehet krémekkel , csak plasztikai beavatkozással , lézeres kezeléssel.
2012. márc. 18. 14:51
6/21 anonim válasza:
A dm-es babylove olajat használtam, nem lettem csíkos.
2012. márc. 18. 14:52
7/21 anonim válasza:
Hát én hajlamos vagyok a striákra, a terhességet mégis megúsztam 2-3 pici szakadással. Amikor tinédzserként hirtelen megnőttem, tele lettem striákkal, a mellem, a combom, a fenekem.... Féltem is hogy mi vár rám egy terhesség esetén, de egy barátnőm tanácsára, akik ikreket szült és megúszta csíkok nélkül, a NIVEA eredeti, kék fém dobozos kérém használtam és nem bántam meg! Nem is olyan nagyon drága, legalábbis a többi kismamáknak szánt krémmel szemben és tényleg bevált! :) Azóta két barátnőm is szült, mindegyikük megfogadta a tanácsomat és megúszták csíkok nélkül! :))
2012. márc. 18. 14:53
8/21 anonim válasza:
Én csak a szokásos testápolóm használtam, mégsem lettem csíkos. Az ismerősöm direkt vett speciális krémeket, mégis tigrismintás lett a hasa, szóval szerintem is inkább genetika. Próbálkozni azért lehet, ha más nem a magad megnyugtatására, hogyha mégis csíkosodnál tudd, hogy mindent megtettél.
2012. márc. 18. 15:08
9/21 A kérdező kommentje:
Értem!
És köszönöm a válaszokat! :)
2012. márc. 18. 15:08
10/21 anonim válasza:
Ez kötőszöveti kérdés. Mindegy, milyen krémet veszel, ha jó a kötőszöveted, nem leszel csíkos, ha rossz - kenheted bármivel -, szétszakad a bőröd. Én használtam rá olajat (baby love, extra szűz olíva), kevertettem ki egy spec. krémet tömény kozmetikai hyaluronnal ill. collagénnel.. Természetesen nedves bőrre kentem ezeket. Mind hiába, ahogy megindult nagyon a növekedésben a pocak, szakadt a bőröm. Nagyon el voltam keseredve, kozmetikus vagyok, és pont egy kozmetikusnak nézzen így ki a bőre?! Meg is sirattam az első pár csíkot. :) De aztán beletörődtem, mást nem tehetek úgysem. Úgyhogy most utókezelem, és remélem, hogy mihamarabb összehúzódik majd. Már elég szépen alakul!
Stria mentes, boldog babavárást és könnyű szülést! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!