Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A vérnyomásértéknél melyik...

A vérnyomásértéknél melyik veszélyesebb ha magas? A per előtti, vagy inkább az utánni?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam hogy ha a per utánni érték emelkedett, akkor az a veszélyesebb.Nekem az jó, ált. 70-80, de az előtti érték van hogy megugrik 150 ig, de volt már fölötte is.De erre még nem írnak gyógyszert azt mondták, mert nem állandóan magas, és mérem ugye magamnak.

Nem vizesedek, nincs fehérje a vizeletben.

2009. jún. 11. 16:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Egyik se jo ha magas es az a legrosszabb ha ingadozik ugyhogy irany a kardiologus,majd o megoldja,van gyogyszer amit biztonsaggal lehet terhesseg alatt szedni es normalisan beall mind a ket ertek.
2009. jún. 11. 16:54
 2/10 anonim ***** válasza:
A per utáni (diasztolés vérnyomás) magas értéket azért tartják veszélyesebbnek, mert az a szív nyugalmi állapotában mért érték, míg az első szám (szisztolés vérnyomás) a szív összehúzódásakor az érfalakra eső nyomást adja. A diasztolés érték 90-nél kezd magasnak számítani, a 70-80 nagyon jó, még akkor is, ha néha a szisztolés érték felszökik.
2009. jún. 11. 17:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 1-2 szer volt 135 és 145 de már erre is ugrottak! Azóta vigyáznom kell. Én is mérem itthon naplót kell vezetnem róla! Kicsit nyugisabb is lettem mert az ideg is viszi fel. Már beállt átlag 111-re de sósan és fűszeresen nem ajánlott enni! Nekem ha maradt volna olyan magas adtak volna gyógyszert! Nem jó a magas vérnyomás!A / utáni érték 80 alatt kell lennie az a fontos! Nekem pl: a pulzusom sok van hogy 126 is! Hány hetes vagy? 20 héttől mennek erre rá jobban! Üdv 31 hetes
2009. jún. 11. 17:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha gyógyszert nem is, de a sószegény diétát biztos ajánlották. Azt tartsd be! Azért nem olyan jó a 150-es vérnyomás.
2009. jún. 11. 18:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor a fentiek alapján nálam nem egészen jó a 86/49? Ugyi?
2009. jún. 11. 18:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Az utolso valaszado ertekei ijesztoek,menj orvoshoz mert egy szep napon osszeesel az utcan es odavagod a hasadat es az se jo a picinek.
2009. jún. 12. 10:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Es mindez befolyasolja a mehlepeny mukodeset is,ugyhogy ne jatszatok!
2009. jún. 12. 10:51
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát általában 120-130 között mozog, a megugrás csak orvosnál szokott lenni.Már csináltak 24 órás mérést és teljesen jó lett, csak a dokinál volt magas.

Erre mondták hogy erre nem írnak gyógyszert.Azt mondták hogy ha itthon is tartósan 140/90 fölött lenne, akkor adnak rá gyógyszert.

Hát ha az orvos nem ír ki rá semmit, én nem tudok többet tenni, max. méregetem.

2009. jún. 12. 11:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát én nem magamnak méregetem, nekem orvos méregeti. Nem írt rá semmit, kávézok és ennyi. Terhesség előtt sem érte el sosenem a 100-at... bár a második érték akkor általában 60 körül volt.... Ha az orvos nem ad rá semmit én jól érzem magam így (a gyerek is), akkor többet én sem tudok...
2009. jún. 13. 11:32
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát én jobban örülnék ha alacsony vérnyomással kellene küszködnöm, mintha magassal, az kevésbé ártalmas.
2009. jún. 13. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!