Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Létezik olyan kismama, akinél...

Létezik olyan kismama, akinél a munkáltató ezt megtette?

Figyelt kérdés

"Ha a munkáltató nem tud a kismama egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor őt fel kell menteni a munkavégzés alól, s erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani. "

Hogyan történt, vagy ha nem akkor mivel hárítottak?

2012. márc. 14. 16:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én kb úgy voltam, mint a 8-as válaszoló, a körülmények azok voltak, hogy a 8fős csapatunkból 4-en felmondtak 3hónapon belül, (véletlen egybeesés volt) és ebből 2-nek én kaptam meg a munkáját. Ekkor lettem kismama- kibírtam az első három hónapot úgy, hogy nem szóltam egy szót sem, három ember helyett dolgoztam. Mikor letelt a kritikus 12hét, szóltam a főnökömnek, hogy mi a szitu, nem tett semmit. 2hét mulva megint szóltam, hogy csináljuk valamit, mert nem bírom már a strapát. Megint nem csinát semmit, így elmentem táppénzre két hét mulva, szóval 16hetes koromtól otthon voltam. Pedig bírtam volna még dolgozni. 5hónapot otthon voltam én is emiatt. Persze részletkérdés nálunk is, hogy ahogy lejöttem, 3hét mulva már 3új kollega fel volt véve....
2012. márc. 20. 20:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én veszélyeztetett terhes voltam, mert elvetéltem/megszültem tavaly 22 hetesen, és ez a terhességem sem kezdődött jól. Így a munkáltató inkább elküldtek táppénzre nehogy megint baj legyen, előzővel is táppénzen voltam, de a doki egyébként is kíírt volna.
2012. márc. 20. 22:00
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha valaki idetéved, akkor nyugodtan írjon tapasztalatokat vissza-visszanézek, mert igazán kíváncsi vagyok erre.

Nem igazán értem, hogy mi okból van jogszabály erre, ha képtelenség alkalmazni:S

(a törvényt/ jogszabályt felülírhatja a kollektív szerződés?, nem gondolnám....de ugye a munkánkra szükségünk van, úgyhogy inkább tesszük amit a munkáltató kíván, rossz ez a kiszolgáltatottság:()

2012. márc. 24. 10:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálunk 3 műszakos munkarend van, és kismama nem dolgozhat éjszakás műszakban. Ilyenkor az orvos alapból kiírja táppénzre a dolgozót, tehát az állásidő fel sem merült. Szerintem a legtöbb helyen táppénzre mennek a kismamák.
2013. márc. 9. 18:48
 15/15 A kérdező kommentje:

éppen ez az, hogy elvileg nem a táppénz jelenlegi összegét kellene a törvény szerint kapni a kismamának, ha nem tudják biztosítani a 2 műszakos rendet, hanem az állásidőre járó pénzt. Mert elvileg nem vagy veszélyeztetett terhes ugye, akkor valahol ez társadalom biztosítási csalás, mert nincs "oka" táppénzre venni az orvosnak

Tudom, hogy a gyakorlatban ez nem így működik.....

2013. márc. 18. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!