Létezik olyan kismama, akinél a munkáltató ezt megtette?
"Ha a munkáltató nem tud a kismama egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor őt fel kell menteni a munkavégzés alól, s erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani. "
Hogyan történt, vagy ha nem akkor mivel hárítottak?
Köszönöm a válaszokat!
Ha valaki idetéved, akkor nyugodtan írjon tapasztalatokat vissza-visszanézek, mert igazán kíváncsi vagyok erre.
Nem igazán értem, hogy mi okból van jogszabály erre, ha képtelenség alkalmazni:S
(a törvényt/ jogszabályt felülírhatja a kollektív szerződés?, nem gondolnám....de ugye a munkánkra szükségünk van, úgyhogy inkább tesszük amit a munkáltató kíván, rossz ez a kiszolgáltatottság:()
éppen ez az, hogy elvileg nem a táppénz jelenlegi összegét kellene a törvény szerint kapni a kismamának, ha nem tudják biztosítani a 2 műszakos rendet, hanem az állásidőre járó pénzt. Mert elvileg nem vagy veszélyeztetett terhes ugye, akkor valahol ez társadalom biztosítási csalás, mert nincs "oka" táppénzre venni az orvosnak
Tudom, hogy a gyakorlatban ez nem így működik.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!