Kismamák! Orrvérzés?!
Szia!Nekem is ugyanez a problémám,az orvos csak annyit mondott(fül-orr gégész),hogy szedjek C-vitamint,mert meg vannak gyengülve az érfalak!!Ne ijedj meg nincs semmi baj!!
Jó egészséget!35hkm
Szia! Teljesen normális! Nekem az első babámmal is, és most is minden nap vérzik az orrom, van, hogy többször is. A hajszálerek fala elvékonyodott, és főleg száraz levegőben hamarabb megreped. Nekem főleg reggel, mikor bekapcsol a fűtés, akkor szokott, mert akkor tényleg szárazabb a levegő. Nem tudsz mit csinálni, esetleg tengervizes spray amivel nedvesen tartott az orrjáratot.
Boldog babavárást: 38 hetes kismama
Előző vagyok:
Orrvérzés a terhesség során gyakran előfordul és végigkísérheti a kilenc hónapot. Mit tehetünk a gyakori terhességi orrvérzés elállítása érdekében?
Az orrvérzés a terhesség korai jele lehet, de eltarthat akár a várandósság harmadik trimeszteréig is. Elég gyakori jelenség terhesség idején, ugyanis az állapotos nők vérkeringése fokozottabb.
Mi okozza az orrvérzést terhesség alatt?
A terhesség alatti gyenge orrvérzés veszélytelen, de kellemetlen, és a legrosszabb pillanatban történik. Terhesség során a véredények érzékenyebbek, és az orrban található vénák kitágulnak. A vérzés általában akkor jelentkezik, amikor száraz a levegő, melynek következtében az orrlyukak is kiszáradnak.
Hogyan állíthatod el az terhességi orrvérzést?
Elsősorban a szokásos módon: tíz percig szorítsd le az orrcimpádat, és a fejed hajtsd a szíved fölé. Jéggel is segítheted az erek összehúzódását. Ha tíz perc elteltével nem észlelsz változást, kérdezd meg orvosodat, mi a teendő.
A terhességi orrvérzés megelőzése
• Igyál sok folyadékot! Ha szabályosan hidratálod a szervezeted, megelőzöd az orr kiszáradását (a nagymértékű kiszáradás a vénák beszakadásához vezethet, ami vérzést idézhet elő).
• Lélegezz finoman! Ha orrot kell fújnod, csak finoman tedd. Ha erősen fújod, a vénákra plusz nyomás erősödik, ami szétpattanásukhoz vezethet.
• Használj párásító készüléket, ha a lakás levegője túl száraz. Tegyél egyet a hálószobába is. A nedves levegő megelőzi az orrvérzést.
• Használj orrnedvesítőt! Használhatsz orrnedvesítőt, de kerüld a száraz és gyulladásgátló kenőanyagokat, mert ezek még inkább kiszárítják az orrlyukat.
Nekem annyira vérzett párszor, hogy a mellemen a blúzok eláztak tőle. Azt mondták még ez is benne van, de ha nagyon zavar, menjek fül-orr-gégészetre, ahol megnézik, mit tehetnek velem. Nem mentem, de akik ilyen problémával ott jártak, mondták, hogy beforrasztották. (ezért nem mentem). Majd ha kevesebb vér lesz bennem, akkor ez is elmúlik. :)
Vérnyomásproblémám nekem sincs. Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!