Kismamik! Öszintén, ti mennyit veszekedtek a párjaitokkal?
Mi 4 éve élünk együtt a párommal, 1-2 hét múlva születik meg az első babánk, de mióta ismerjük egymást, még nem volt veszekedés egyáltalán. Én nem hiszek abban, amit sokan írnak/gondolnak, h a terhesség alatt a hormonok miatt ingerlékenyebbek a nők... Az teljesen más téma, h lehet idegesebb vki terhesség alatt, m vmi új "dolog" készülődik, és az ismeretlen egy picit néha rémisztő, elbizonytalanító lehet, így gyakrabban kiborul(hat) az a bizonyos bili. De szerintem nem lehet a hormonokra fogni mindent, amiről nem tudjuk, miért van.
Én pl. nem vagyok hisztis, hiába szülünk nemsoká (régen se voltam), persze, izgulok, van bennem néha kétely, h pl. mindent jól fogok-e csinálni, de nálunk az vált be, h mióta ismerjük egymást, mindig kommunikálunk, mindent, a legapróbb dolgokat is megbeszéljük, tisztában vagyunk a másik tulajdonságaival, tudjuk, mire számíthatunk. Nem próbáljuk megváltoztatni egymást, nem erőltetjük rá egymásra az akaratunkat, ha ő A-t szeretné, én pedig B-t, akkor köztes megoldást keresünk együtt, ami mindkettőnknek megfelel. Van olyan persze, h nyűgösebb vagyok így a vége felé, de akkor leülünk, megbeszéljük, elmondom, mit érzek (még, ha hülyeségnek gondolom is), miben bizonytalanodtam esetleg el, szóval kibeszélem magamból, párom meghallgat, ha igénylem, elmondja a véleményét, tanácsot ad, én mérlegelek; ha úgy érzem, számomra megfelel, akkor megfogadom, ha én másképp gondoltam, akkor úgy csinálom.
Én nem mondom, h ez a "tökéletes kapcsolat", persze számunkra az, és, ha ismerőseinkkel összehasonlítanám magunkat (amit nem szoktam), hát ég és föld.
De tényleg annyi a titka: KOMMUNIKÁLNI!! Mindig, mindent, minden módon, tisztelni, szeretni, becsülni egymást, hagyni, h a másik éljen, nem megkötni, m az a cél, h mindkét ember jól érezze magát a kapcsolatban, és akkor nincs válás, megcsalás stb.
A babára sincs jó hatással az állandó veszekedés...
Üdv: 38+5 hetes kismama
Mi nem veszekedtünk többet, sőt, igyekeztünk kevesebbet a baba miatt.
Ennek ellenére azt gondolom, hogy belefér, ha többet veszekedtek, hiszen irtó érzékeny az ember ilyenkor, s a pasik sokszor nem követik érzelmileg ugyanúgy az eseményeket mint mi, nők.
Kitartás! Nem lesz semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!