Milyen okai lehetnek a sorozatos missed ab-oknak a terhesség korai szakaszában?
Teljesen ugyanígy jártam, mint te, csak nekem 2 éves fiam van :o) Rá 6 hónapot vártunk, a tesók meg egyből jöttek, csak sajnos nálam is a 6. héten nem fejlődtek tovább, 8 ill. 9 hetesen missed ab-om volt. Majd a második után 3 hónappal, az első próbálkozásból most 17 hetes vagyok. És még mindig nem tudok megnyugodni, mindig várom a következő uh-t, mint a messiást.
Nálam az első után hormonvizsgálatot néztek, minden ok volt, a doki gratulált a szuper eredményhez. A második után inzulin rezisztenciát csináltunk (a fiammal terhességi cukrom volt) illetve a hematológián is voltam trombózisgyanu és autoimmun szűrésen (10 fiola vérvétel...) Ott is minden okés volt, szóval azóta sem tudom, hogy mi lehetett az ok. Genetika. Na de kétszer egymás után?
Kívánom, hogy a következő is hamar sikerüljön, és egészséges babád szülessen!
Sajnálom :(! Nekem egy volt, pont egy évvel ezelőtt (első baba). Azt mondta a doki, hogy utána várjunk 6 hónapot, mert azon belül nagyobb az esélye, hogy megismétlődik. Nem értem, mi az összefüggés, de mi kivártuk a 6 hónapot + 2-t, mire összejött, és most úgy néz ki, minden rendben van (21. hét). Nekem is azt mondta a dokim, hogy ha mégegyszer megtörténne, akkor mindenképpen indokolt a vérvétel. Nagyon sok fiziológiai oka lehet egyébként, pl. az egyik fórumon azt írta az egyik lány, hogy neki a folsav felszívódásával volt valami probléma (ők is a második missed után járták ki a vizsgálatokat) és nagy mennyiségű aktív folsavat (ami valamiben különbözik a "sima" folsavtól) kell szednie. Nagyon szurkolok, hogy legközelebb minden rendben legyen!
Ha szükséged van egy kis lelki támogatásra, keresd fel a vendegbabak.hu oldalt! Nekem sokat segített annak idején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!