Szabad -e glettelni, falat festeni, akril festékkel ajtót ablakot festeni?
Szia!
Glettelésnél ha csiszoltok is, akkor mindenképpen vegyél fel maszkot.
Mindegyiket csinálhatod módjával, azaz nem nyújtózkodni, nem a létra felső fokára állni. A lényeg, hogy jól szellőző helyiség legyen.
Minden festék ártalmas még felnőtt ember számára is,nemhogy a méhben fejlődő magzatra ne legyen az!!!
Ott van rajta a JEL csak azt nem magyarázzák meg h mit jelent.
Az a híres narancssárga-fekete X.Ami azt jelenti h irritatív.Enyhén kifejezve irritatív - magyarúl mondva mérgező.
Kerüld el még azt a levegőt is.
Azért mert terhes valaki még csinálhat dolgokat, nem kell burokban lennie. Az akril az azt jelenti, hogy vizes, tehát nincs benne higitó, tehát nyugodtan festhetsz vele. Nem lesz semmi baja a kicsinek. Én festékboltban dolgoztam terhessébem 6. hónapjáig, ahol festéket kevertem és ugyebár egy festékboltban festék, higító szag van. És semmi baja nem lett a babámnak, egészséges mint a makk.
Úgyhogy nyugodtan szépítgesd a lakást, most még mikor nem nagy a pocid és tudsz dolgozni.
Jó munkát!
Üdv,
Nálunk most 30hét felett van lehetőség gyorsan összerakni a házat. A régi festéket spaklival széken üldögélve kapirgáltam a falról, ha nagyon nem bírtam a por szagát kicsit kimentem a kertbe levegőzni. Semmi bajunk nincs, és a festésnél is ott voltam, szellőztettek a srácok, és igazából nem is volt szaga a festéknek. Glettelni én is gletteltem, de szigorúan a padlón álva, tehát felmászni a létrára:D na azt nem.
Nyugodtan csináld, csak annyi, hogy óvatosan, alakítsatok ki olyan helyet, ahová le tudsz picit pihenni, ha van lehetőség kimenni levegőzni, ha van lehetőséged szerezz be maszkot, és az még biztosabb:)
Jó lakásfelújítást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!