Van itt olyan anyuka akinek 3000g alatt született a babája a 38. és 40. hét között?
Ha igen kisfiú volt vagy kislány? Mennyivel született és hányadik héten? 34, vagy 36. heti uh-on hány g-nak mondták a babót? Minden rendben a babóval?
Előre is köszi a válaszokat!
Első lányom 2850-el született a 38-on. már 4,5 éves, minden rendben vele.
Hogy mennyinek mondták, azt nem tudom, de ezek a becslések nagyot tudnak tévedni, fél kilónyit simán...
1.baba 2400 gr. 38-dik hét. Méhlepény elöregedés, 36.heti ultrahangom minden rendben látták, akkor 3400 körülire tippelték. Besűrűsödött a vére, kellett neki vércsere többször.
2.baba 2900gr. 39-dik héten. 36 heti ultrahangom 3,5 kilónak tippelték. 38.héten újra csináltak ultrahangot az előzőekből okulva, ekkor alig 2 kilónak nézték. Befogtak a kórházba. Semmi de semmi gond nem volt, 1 hét múlva megszületett....
Kislányom 2720grammal született a 40ik héten! Azt mondták,hogy nem fejlődött rendesen! Semmi gond nincs vele,telejsen egészségesen született csak vékonyan! Kisfiam viszont nagy baba volt(báttya).18adik uh-on már mondták,hogy kisebb, az utolsó azt mondták,hogy egy hónappal kisebb mint "kellene" lennie!
Szóval ne aggódj!
37+5: 2890/48. Kisfiú apgar: 9/10
38+3: 2850/48. Kislány apgar:10/10.
Mindkettő egészséges. Kisfiam mozgásban, kislányom beszédben előzte meg az átlagot, a többi területen kortársaikak megfelelően fejlődtek.
38+3 hétre született a lányom 47 cm-rel és 2800 gr-mal. Azt mondta a dokim, hogy ha végig is viszem, kb 3 kg lesz. Kb így is lett volna. Nekem csak 27 hetesen becsültek súlyt, 853 gr-ot akkor.
Az ikerfiaim 35+5 hétre születtek, előtte 3 nappal 1700 és 2000 gr-ra becsülték őket. 2500 és 2000 gr-mal születtek, náluk nem jól becsültek.
Mindegyik gyerekkel minden ok, lányom több dologben átlag felett teljesít.
Kerek 38.hétre született kisfiam 2600grammal.
32hetesen még 2kg-nak tippelték, és teljesen átlagos volt, 34hetesen 2,4-nek, 36hetesen 2,75-nek és mikor született aznap voltam UH-n, akkor 2.9kg-nak tippelték.
Végük csak 2.6kg lett. Kicsit táplálékhiányos volt, és születése után glukozos infuziót kapott 4napig, mert ingadozott a vércukra. Ez a négy nap kicsit rossz volt, olyan kis gyenge volt, de utána már szépen evett, és nem volt szükség infúzióra.
Utána viszont nagyon ügyesen fejlődött, nagyon értelmes, 21hónapos és már beszélget is. :) Súlyban is nagyon jól gyarapodott az első fél évben, 2.5hósan duplázta meg a súlyát, fél évesen triplázott, 1évesen 9kg volt.
Makk egészséges, és sem súlyban, sem mozgásban, sem értelmileg nincs elmaradva. Sőt! Egy igazi kis 21hónapos rosszaság, anyukám szerint 6gyerekkel felér! :)
Az én kislányom 39+2re született 2800g-mal és 53cm-rel. Most 3 hetesen már 3500 g. A 38. heti ultrahangon 2500-ra becsülték. Amúgy én is kis súllyal születtem, 2750g és soha nem volt semmi gondom. Azt mondják a lányok az anya, míg a fiúk az apa születési súlya körül vannak.
Egy fontos, ezen ne izgulj, minden rendben lesz!
Neked mit mondnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!