Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A baba súlya mennyire függ...

A baba súlya mennyire függ attól, hogy az anyuka mennyit eszik (zabál vagy csak éppen kivánja a kaját)? Van olyan aki nem kivánta végig a kaját mégis nagysúlyú babája született?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 18. 07:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem sok köze van hozzá.Én megmondom őszintén,elég sokat ettem,a szalonnát kivántam a hagymával állandóan,mégis 3000gr volt a lánykám.Ja és vitamint is szedtem,tehát az se fújta fel,mint sokan mondják.
2011. ápr. 18. 07:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Én kb. a 6. hónapig hánytam (félideig mindennap, néha többször is:(), így szinte egész terhesség alatt nem ettem. Először azért, mert semmit nem kívántam, aztán meg már kicsit paráztam is, hogy visszajön:(

Éhes sosem voltam, de alig ettem valamit.

A fiam 3780g lett:)

2011. ápr. 18. 07:53
 3/8 anonim ***** válasza:
51%

A baba súly a placentától függ, hogy mennyi tápértéket enged át.

DE pl a cukrot átengedi de inzulint bhozzá már nem, vagy is a babának kell a cukor lebontásához az inzulint megtermelnie, így ha nagymennyiségben eszel cukrosat elöfordulhat hogy a baba már cukorbetegséggel születik.

Szóval ha a placenta sok tápanyagot enged át és te még rosszul is eszel akkor még növelheted a baba sulyát. viszont ha a placenta nem funkcionál jól akkor akármennyit is ehetsz nagyon pici babád lesz.

2011. ápr. 18. 07:53
 4/8 anonim ***** válasza:

én sem ettem sokat a másodikkal, alig híztam valamit, 4 kg-os babám született. az elsőnél 32 kg-ot híztam és éppen 3 kg volt a pici.

a placenta sok mindentől elöregedhet, magas vérnyomástól is.

2011. ápr. 18. 07:55
 5/8 anonim válasza:
Én sem ettem sokat,és mégis a 29.héten 2 kiló körül becsülték a súlyát. A baba "leszívja" azt ami kell neki!
2011. ápr. 18. 09:15
 6/8 anonim ***** válasza:
kis mértékben biztos befolyásol, de szerintem a genetika többet nyom a latban.
2011. ápr. 18. 09:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Picit befolyásol, de ennél sokkal többet nyom a latba a genetika, az esetleges káros szenvedélyek, a terhescukor, a placenta minősége etc.
2011. ápr. 18. 09:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Barátnőm sose zabált a terhessége alatt,mégis 4200g lett a kisfia és miután megszületett,és a lepény is kijött,az orvos csak ámult és mondta,hogy nem csoda,hogy ilyen nagy lett a baba mert a lepénye kb kétszer akkora,mint általában szokott.Na,azon aztán kapta rendesen az "ellátást" a bébi.Szóval szerintem is inkább a lepény a mérvadó(mérete,állapota)!
2011. ápr. 18. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!