Akiknek 4,5kg körüli, vagy az feletti súlyú babája született, miért lett ekkora?
Nem tudom miért lett nagy, de mindhárom nagy lett (4 és 4,5 kg között).
A cukrom nem volt kórosan magas, én kimondottan alacsony vagyok, nem is híztam velük sokat, és átlag súllyal születtem én is és a férjem is.
A vitaminoktól nem lesz nagy a közhiedelemmel ellentétben mert akivel naponta szedtem az lett a legkisebb, akivel csak az első trimeszterben az lett a legnagyobb.
Én olvastam egy cikkben jó pár hónapja, talán az nlc-n, hogy sokszor azoknál születik ilyen nagy súlyú baba, akik ugyan nem cukorbetegek, de már régóta ezt "elősegítő" étrenden élnek. Írta az összefüggést orvosi magyarázattal is, de én azt már nem tudom visszaadni.
Még amire emlékszem a cikkből az az, hogy a nagy súlyú babát szült nők későbbi életkorban jóval nagyobb arányban lettek cukorbetegek, mint akik normál súlyú babát szültek.
Az öcsém 4,5 kilóval született. Anyukám nem szedett terhes vitamint, 163 centi és 50 kiló, szerintem ez genetika. Négyen vagyunk testvérek, a legkisebb a bátyám volt 3600 grammal. Én 3800 gramm voltam és született egy 4080 grammos kisfiam (9,5 kilót híztam, 62,5-ről indultam, 165 centi vagyok) és egy 3770 grammos kislányom (vele 8 kilót híztam 67,5 kilóról indultam).
Szóval én nem vagyok se magas, se kövér (bár van egy pár felesleges kiló rajtam), nem is híztam a terhesség alatt sokat, vitamint az elsőnél 6 hónapig, a másodiknál 3 hónapig szedtem, mégis viszonylag nagy babáim lettek.
Ja és a fiam a 4 kilójához csak 51 centi volt, a lányom pedig 49 cm. Én 50 centivel születtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!