Akiknek kicsi babájuk 3kg alatt született? Megírnátok milyen értékeitek voltak 32 hetes uh-n?
De miért rettegsz azon, hogy esetleg 3 kiló alatti lesz?
Nekem sose méricskélték a súlyát uh-on, vagyis csak a legelején. Annyit mondott a doki, hogy nem lesz óriásbébi és pont. 2840g-mal született, 2 héttel jött hamarabb. Magyarul, ha kiírt időre született volna, valószínűleg 3200 körül lett volna...De nem így lett, ez van. Most a másodikat várom, 31 hetes vagyok, annyit mondott megint a dokim, hogy nem lesz nagy baba, 3200 körülre saccolja a végére. De gyanítom megint nem fogja kivárni a végét... Ha nem lesz koraszülött, akkor már marhára nem érdekel, ha kicsit kisebb is. Egészséges legyen, nem az a lényeg???
miért baj az ha 3kiló alatt születik?? nekem a 37hetes uhn mondták hogy 3200gr és 2900al született a lányom. tökéletesen egészséges gyönyörű korának megfelelő kislány.
a lényeg hogy egészséges legyen:) nem kell rettegned:) semmi baja nem lesz:))
5 nappal? :))) az enyémnek a feje 4 héttel ! nagyobb volt a kelleténél! mégis makkegészségesen született!
jaj ne parázz feleslegesen! mi felnőttek sem vagyunk egyformák, van aki 50 kiló, van aki 150 :) a magzati méretek csak átlagok, nem minden baba átlagbaba, de attól még lehet teljesen egészséges!!
A 30. hét körüli UH-ok annyira nem mérvadóak.
A fiam a 29. héten csak 1349 gramm volt, 4,4 kilóval született 6 nap túlhordással.
A legtöbb baba az utolsó hónapban hízik, akár 1 kg-ot is.
Bocsi,hoyg nem pont a kérdésre válaszolok.
Az én lánomnak a teste 1 héttel kisebb volt a mérések szerint,de a feje meg 2 héttel mindig nagyobb.
Képzelheted,hoyg aggódtunk.
Ráadásul már 3100 g volt UH szerint36. héten,mégis 40+1 2860g-al született.
Azt mondja a doki,hogy teljesen mindegy mit mér az UH-n,mert ha egy miliméterrel arréb teszi itt-ott azt a kis x-et amivel a méreteket veszi,akkor már több grammnyi eltérés is lehet.
Ja,és egészségesen született a lányom,tökéltes a feje,nem nagy,és csodaszép kislány.
Ennyit az UH-ról.
És ha 3kg alatti a gyerkőc,az nem baj egyáltalán. Sőt,adott esetben könnyebb lesz megszülni.
Szia!
Ertekekre mar nem emlekszem, de a 32. heten nekem is azt mondta a doki, hogy 3 kg alatt lesz. A 36. heten meg mar azt mondta, hogy akkora lesz szerinte a 2. babank, mint az elso volt (3700 gramm). Vegul 1 hettel korabban jott 3100 grammal. TEhat ez meg szinte csaj josolgatas, olyan, mint a lotto otos.
Az utolso nehany hetben sokat hizhat (havi egy kilot, vagy meg tobbet is, mert heti 250-300 gramm is elofordul), de az is lehet, hogy valakinak a 36. heten josolnak egy duci babat, majd ugy eloregszik a lepeny, hogy az utolso hetekben csak heti 100 grammot hizik. Ilyen is siman elofordul es ez sem baj, amig a lepeny az alapfunkciokat ellatja, addig nincs gond. Az utolso heti allapota tenyleg lutri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!