Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma kaptam meg a AFP eredményét...

Ma kaptam meg a AFP eredményét! Ha kóros értéket mutat akkor mit fognak csinálni? Milyen vizsgálatok lesznek? Nagyon ideges vagyok!

Figyelt kérdés
Az AFP eredménye kóros értéket mutatott:0,85MoM.Nem sokára megyek a kórházba!De olyan ideges vagyok!És csak sírók!Olyan nehezen sikerült a baba és mikor sikerült akkor elveszíthetem?Gondolom kell mennem akkor Kecskemétre genetikai vizsgálatra nem?
2012. márc. 1. 09:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Éppen alszik a tökéletesen makk egészséges 0,57-es MoM értékes kislányom két éve erre az eredményre azt mondták lehetne több de semmi gond, idén hallottam, hogy már 1 alatt nem fogadják el hát inkább nem kommentálom ezt a vizsgálatot ha minden évben más érték a jó...
2012. márc. 1. 11:59
 12/24 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy én megvárom az ultrahangot, addig nem is gondolkodom további vizsgálaton. Szerintem a genetikára el sem megyek, tudom, hogy nincs rá szükség. :) Pozitívan!
2012. márc. 1. 12:00
 13/24 Turkóné ***** válasza:
ne idegeskedj 0,7 és 2,5 közti eredmény a jó.
2012. márc. 1. 12:12
 14/24 anonim ***** válasza:
Nekem 0,65 volt, és mégis egészséges a kisfiam. Értelmetlen vizsgálat.
2012. márc. 1. 12:17
 15/24 anonim ***** válasza:

Nekem a 0.78-at tökéletesnek mondták...

Nem értem miért lenne rossz a te eredményed!

Nyugalom és boldog babavárást!!!

A kecskeméti genetikát kerüld el messzire!!! Hu engem ott annyit szívattak! Mindenáron magzatvízvételre akart küldeni a pétervári lászló doki.... borzalmas volt.

Remélem a te érdekedben, hogy nem kell odamenned!!!

2012. márc. 1. 15:35
 16/24 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!Védőnő azt mondta,hogy jók a 16 hetes vérvételi eredményeim csak a mom alacsony és így kell mennem Kecskemétre genetikai vizsgálatra és uh-ra!Sajnos képtelen vagyok elmenni mert beutalót is kaptam!De én azt halottam,hogy gyorsan végzik a vizsgálatokat!Nem igazán szeretném ha magzatvízből mintát vennének!Gondolom nem lehet kellemes ha a nő pocakját szurkálják!De ezt csak akkor csinálják ha a magzatvíz nem jó nem?Amúgy a postán kaptam meg az eredmény és nem értem akkor mért kórosat írtak amikor csak kicsit alacsony?Úgy meg voltam ijedve!
2012. márc. 1. 20:17
 17/24 A kérdező kommentje:
Amikor levették a vért akkor 16hetes és 3napos voltam!Kicsit késő volt már?
2012. márc. 1. 20:19
 18/24 anonim ***** válasza:

Nem, pont jó. De ha későn lenne, akkor magasabb lenne, mint a várt érték.

A magzatvízvételre mindenkit rá akarnak beszélni, aki elmegy a genetikára. Mert az a 100 %, és nem akarják vállalni a felelősséget. Elvileg bárkinek lehet beteg a babája. Ha nem akarsz magzatvízvételt, ne menj el. Az egy dolog, hogy nem kellemes, de el is lehet tőle vetélni. Szerintem emiatt ne kockáztass, hacsak a családban nem volt Down-kór.

2012. márc. 1. 21:40
 19/24 anonim ***** válasza:

Szerintem jó az értéked.

Ha sokkal kisebb lenne az utalhat egyéb genetikai rendellenességre ( nem Down kor- ennél magas az érték).

Ha későn veszik le akkor magasabb eredmény jön ki.

Nekem sajnos ezért nem vették észre hogy gond van, jó 2 héttel később vették le és alig volt az alsó határon az eredmény. 4-es kromoszóma rendellenessége volt a fiamnak.

2012. márc. 2. 22:36
 20/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Ma voltam Kecskeméten!Először uh-on voltam.Szerintetek jó?

Egy élő magzat med.végű fekvésben.

A magzatvíz mennyisége átlagos.BPD:43mm(37-50)

AC=133mm FL=28mm HC=156mm OFD=55mm

Súlybecslés:266g

Terhességi kor 18hét 4nap-UHT alapján

Hum:26mm A koponya szerkezete szabályos,gerinc ép.Hasfal zárt.4üregű szív sejthető,ritmusos szívműködés,Ép rekesz.Gyomor és béllumenek norm.tágasságúak.Vesék és húgyhólyag ábr.Végtaganomáliára utaló jel nem látható.Köldökzsinór norm.Jelenleg durva magzati fejlődési rendellenességre utaló jel nem látható.

Szerintetek jó eredmény?3 hét múlva vissza kell mennem uh-ra és ezért a genetikai tanácsadóba is.

2012. márc. 12. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!