Ma kaptam meg a AFP eredményét! Ha kóros értéket mutat akkor mit fognak csinálni? Milyen vizsgálatok lesznek? Nagyon ideges vagyok!
Szia!
Ne idegeskedj, nem biztos hogy baj van! Azt mondják szokott hamis AFP eredmény születni. Gondolom megnézik UH-n is! Sok orvos nem is érti hogy miért kötelező ez a vizsgálat mert nem sok értelme van! külföldön nincs is ilyen! Kolléganőmnek is így volt és egy teljesen egészséges kisfia született! Nincs veszve semmi, ne izgulj!
Nyugi!
Először is az AFP "találtai aránya" 50%, tehát vagy jó a vizsgálat, vagy nem. SEHOL egész Európában nem végzik már ezt az elavult vizsgálatot, csak MAgyarországon.
Aztán meg: az APF eredmény akkor "problémás", ha magas az érték, ez esetben szoktak Down kórra gyanakodni, de Nálad alacsonyabb a referencia tartománynál, szóval felejtsd el, nyugodj meg magad és a babád érdekében!
Boldog babavárást!
Az AFP találati aránya, nem is 50 %, hanem 25%!!!
Pláne akkor ne foglalkozz vele, ha alacsony. Akkor elvileg Down-kór, legalábbis a magyar orvostudomány szerint. De ezt már ezerszer felülbírálták, sőt nekem a dokim azt mondta, hogy igazából nem is volt olyan statisztika, hogy a down-kóros babáknak alacsonyabb lett volna az AFP-jük. Az a lényeg, hogy emiatt kell az országban több genetikai központot fenntartani. Én voltam ott, tele volt kétségbeesett afp-s kismamákkal. Tiszta hülyeség az egész, csak halálra rémítik a kismamákat!
Az lenne a nagyobb baj, ha magas lenne, mert az a nyitott hátgerincre utal. Az alacsonynál általában az van, hogy vastagabb a placentád, és nem enged át ebből a hormonból annyit.
Kombinált teszted volt? Negatív? Ha meg akarsz nyugodni, akkor most még csináltasd meg hozzá az integrált tesztet is, 15 e Ft. Abban is van AFP, de több hormonnal együtt vizsgálják, és ez már 95%-os!
Nekem mind a két gyereknél alacsony volt az afp-m, egészségesek. Keress itt is rá, hetente van ilyen kérdés, és a vége mindig az, hogy nincs baja a babának.
Amit ilyenkor a doki javasolni szokott:
Elküld egy genetikai központba. Ahol megint megnézik uh-n, és javasolják a magzatvízvételt. Erről biztos tudod, hogy kb. 1 %, hogy elvetélsz tőle. Én nem engedtem. Pláne, ha nehezen jött össze a baba, persze ezt nektek kell tudni, ez ad egyedül 100 %-os eredményt. Nekem a 95 %-is integrált teszt is elég volt. Szerintem, ha úgy döntesz, hogy nem csináltatsz magzatvízvételt, el se menj a genetikára.
Azért majd írj, ha végeztél az orvosnál. Első voltam.
3 éves kisfiú anyuja és 24 heteske
Szia, 0,86 lett az eredményem. Most hétfőn tudtam meg. Kedden voltam védőnőnél, akinél rákérdeztem, annyit mondott, hogy a 12.heti vizsgálatom tökéletes, lehet, hogy korán volt levéve a vér.
Mivel második baba, minimálisan aggódom csak, tudom, hogy ez egy teljesen értelmetlen vizsgálat. Egyébként meg ez egyáltalán nem kóros eredmény, csak közelít az alsó határhoz, de attól még nem kóros. :) Nyugi! Előttünk az ultrahang nemsokára, ott úgyis megnéznek mindent. Tuti nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!