Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dávid vagy Dániel? Melyiket...

Dávid vagy Dániel? Melyiket választanátok inkább, és miért? (vezetéknév mindkettőhöz passzol. )

Figyelt kérdés
köszi előre is!
2012. febr. 29. 21:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
Az én fiamat Dánielnek hívják.
2012. febr. 29. 21:12
 2/17 anonim ***** válasza:
70%
Unokaöcsi Dani. Dávidon gondolkodtak még, végül a Dániel mellett döntöttek, mert apjuknak a Dani jobban bejött, de arról, hogy a Dávid is szóba jött, a doki nem tudott. Mikor megszületett, kijött a doki a sógoromnak gratulálni a csodaszép Dávidkához:D Kicsit lesápadt, mire a doki észbe kapott, hogy mégis Dani, nem változtatott a szülőszobán a nővérem:D
2012. febr. 29. 21:16
 3/17 anonim ***** válasza:
70%

Nekem a Dávid jobban tetszik, én azt választanám.

Szerintem férfiasabb. :D

2012. febr. 29. 21:28
 4/17 anonim válasza:
51%
Olyan szép dolog a névadás. Mindenkinek más nevek tetszenek, mert más-más kedves emberek jutnak eszébe róla. Szerintem ez egy olyan benső és meghitt dolog, hogy ebben ne más emberek véleményére hagyatkozz, hanem a pároddal kettesben válasszátok ki, hogy számotokra melyik a kedvesebb :)
2012. febr. 29. 21:29
 5/17 anonim ***** válasza:
70%
Nekem a Dániel jobban tetszik, mert szebb a csengése. A Dávid picit mintha gyakoribb lenne, mint a Dániel.És a Dani jobban becézhető.(nem sokkal :-)))
2012. febr. 29. 21:29
 6/17 anonim ***** válasza:

A Dávid valóban egy kicsit gyakoribb, mint a Dániel (statisztika szerint Top4 ill. Top11), de a Dánielből is jó sok van, szóval gondolom, nem a gyakoriság lenne a szempont nálatok.

Nekem a Dávid jobban tetszik.

A Dániel annyira nem jön be, bár a Dani becézés szerintem aranyos.

2012. febr. 29. 21:40
 7/17 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem a Dávid marha gyakori és elcsépelt név, ráadásul félreértésre is okot adhat, hiszen főként zsidó gyerekeknek adják. A Dániel is héber eredetű, mégis kevesebben használják. Én úgy gondolom, hogy névválasztásnál nagyon fontos a név eredetét is figyelembe venni.
2012. febr. 29. 22:00
 8/17 anonim ***** válasza:

És akkor mi van, ha héber eredetű?!

Anna, Sára, Judit, Noémi, Eszter, Mária, Péter, Pál, János, Márton, Mátyás, Máté, Mihály stb.

Ezek mind héber eredetűek, és milyen szép nevek!!!

2012. febr. 29. 22:21
 9/17 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy nekünk mindkettő nagyon-nagyon tetszik! :) Engem nem zavar, hogy héber eredetűek, nálam ez nem szempont.
2012. febr. 29. 22:32
 10/17 anonim ***** válasza:
54%

Dániel nekem jobban tetszik.Becézése is Dani,Danika

A Dávid nem szimpatikus ,a becézése is max.Dávidka olyan "nemtom"...:)

2012. febr. 29. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!