Dávid vagy Dániel? Melyiket választanátok inkább, és miért? (vezetéknév mindkettőhöz passzol. )
Figyelt kérdés
köszi előre is!2012. febr. 29. 21:08
1/17 anonim válasza:
Az én fiamat Dánielnek hívják.
2/17 anonim válasza:
Unokaöcsi Dani. Dávidon gondolkodtak még, végül a Dániel mellett döntöttek, mert apjuknak a Dani jobban bejött, de arról, hogy a Dávid is szóba jött, a doki nem tudott. Mikor megszületett, kijött a doki a sógoromnak gratulálni a csodaszép Dávidkához:D Kicsit lesápadt, mire a doki észbe kapott, hogy mégis Dani, nem változtatott a szülőszobán a nővérem:D
3/17 anonim válasza:
Nekem a Dávid jobban tetszik, én azt választanám.
Szerintem férfiasabb. :D
4/17 anonim válasza:
Olyan szép dolog a névadás. Mindenkinek más nevek tetszenek, mert más-más kedves emberek jutnak eszébe róla. Szerintem ez egy olyan benső és meghitt dolog, hogy ebben ne más emberek véleményére hagyatkozz, hanem a pároddal kettesben válasszátok ki, hogy számotokra melyik a kedvesebb :)
5/17 anonim válasza:
Nekem a Dániel jobban tetszik, mert szebb a csengése. A Dávid picit mintha gyakoribb lenne, mint a Dániel.És a Dani jobban becézhető.(nem sokkal :-)))
6/17 anonim válasza:
A Dávid valóban egy kicsit gyakoribb, mint a Dániel (statisztika szerint Top4 ill. Top11), de a Dánielből is jó sok van, szóval gondolom, nem a gyakoriság lenne a szempont nálatok.
Nekem a Dávid jobban tetszik.
A Dániel annyira nem jön be, bár a Dani becézés szerintem aranyos.
7/17 anonim válasza:
Szerintem a Dávid marha gyakori és elcsépelt név, ráadásul félreértésre is okot adhat, hiszen főként zsidó gyerekeknek adják. A Dániel is héber eredetű, mégis kevesebben használják. Én úgy gondolom, hogy névválasztásnál nagyon fontos a név eredetét is figyelembe venni.
8/17 anonim válasza:
És akkor mi van, ha héber eredetű?!
Anna, Sára, Judit, Noémi, Eszter, Mária, Péter, Pál, János, Márton, Mátyás, Máté, Mihály stb.
Ezek mind héber eredetűek, és milyen szép nevek!!!
9/17 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy nekünk mindkettő nagyon-nagyon tetszik! :) Engem nem zavar, hogy héber eredetűek, nálam ez nem szempont.
2012. febr. 29. 22:32
10/17 anonim válasza:
Dániel nekem jobban tetszik.Becézése is Dani,Danika
A Dávid nem szimpatikus ,a becézése is max.Dávidka olyan "nemtom"...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!