Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti inkább az APEH tartozást...

Ti inkább az APEH tartozást fizetnétek ki vagy GYESt választanátok szülés után?

Figyelt kérdés

Ha befieztném a járulékomat akkor GYEDet kapnék,viszont akkor fogalmam nincs miből vásárolunk a picinek babakocsit,ágyat,ruhákat mindent...

Ha meg nem fizetem be akkor adós maradok(igaz részletfizetés kérhetnék) de akkor csak GYES-t kapok,viszont normálisan betudok váásrolni nyugodt szívvel a picinek.

Ti hogy döntenétek?

Havi 56 ezret kellene 5hónap alatt letörlesztenem az APEHnak!

2012. jan. 30. 10:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, hogy mennyi lenne a GYED-ed összege, ha minden járulékot befizetnél. Mert ha a max. GYED körüli összegről beszélünk, akkor én tuti valahogy kinyögném a járulékokat és befizetném.

Az a tapasztalatom, hogy -hiába aggódunk-mindig mindent sikerül megoldani a baba mellett, a babáért. Tehát hiszem, hogy meglenne a kiságy, babakocsi, ruhák stb, mire megszületik.

Hány hónapos terhes vagy? Mikorra várod a babádat?

Biztos vannak rokonaid, ismerőseid, barátaid, akik szívesen kölcsönadnának neked babaholmikat.

A GYES összege nagyon-nagyon kevés és azt kapnád 3 évig. Ha viszont elintéznéd a dolgot, két évig a GYED-re lennél jogosult, ami azért nagy különbség.

Amúgy ugye a baba születése után kapsz 64 ezer Ft-ot anyasági támogatást, abból ha nem is mindent, de pl. kiságyat, pelusozót, néhány fontos cuccot megtudsz majd venni. (nyilván előbb kell, hogy ezek meglegyenek, de ha van valaki, aki addig meghitelezné neked ezt az összeget, máris megoldódna a gond).

Szóval, nehéz ügy, de a GYES az nem sok mindenre elég. Persze ha a párod nagyon jól keres, akkor lehet boldogulni emellett is.

2012. jan. 30. 11:05
 2/11 anonim ***** válasza:

Attól függ ..ha befizetném mennyi lenne a gyedem ...

ha megérné befizetném..mert a gyed 2 évig több ezt meg 5 hónapig annyi kiadás ..

a gyes meg kevés ...mérlegelni kell..

2012. jan. 30. 11:07
 3/11 A kérdező kommentje:
A GYEDem a minimál 41ezer ami az új határozat szerint van,GYES meg 28.500Ft vagyis 13ezer Ft különbség...
2012. jan. 30. 11:25
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát azért ha kiszámolod hogy először Tgyás-t kapsz, utána gyed-et, vegyük alapul csak a havi 13 e különbséget, bár a tgyás, több,mint a gyed. Akkor 24*13 e=312 000 Ft két év alatt a különbség, amit be kell fizetned 280 000 ft, tehát én inkább a gyed mellett döntenék.
2012. jan. 30. 12:04
 5/11 anonim ***** válasza:
én a helyedben befizetném a tartozást, hogy jogosult lehess a Gyedre, előtte meg a Tgyásra. a nagyobb dolgokat elég megvenni születés után is az anyasági támogatásból, az apróbbakat meg apránként megveheted, meg szerintem szülők is segítenek majd.
2012. jan. 30. 13:24
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is a GYed-es megoldást választanám. Jól fog jönni az a plusz 13ezer Ft mikor már meg lesz a baba, hidd el. Olyan sokmindent nem muszáj összevásárolni még a baba születése előtt. Ok, a kiságy mindenképp kell, de viszonylag olcsón is lehet kapni. Babakocsi igazából ráér a születése után is, az anyasági támogatásból meg tudjátok venni, mi is kb. 2 hetes korban vettük. Ami még kellhet, az a hordozó, hogy a korházból hazahozzátok, meg ha menni kell valahova. Ruciból sem kell kezdetben olyan sok, úgy is gyorsan nő, pár body, rugi, sapi, gondolom nyár felé fog születni, akkor overáll se kell. Ezeket turiban olcsón is meg tudjátok venni. Szóval elég azt megvenni, ami a legfontosabb, és tényleg az első perctől fogva nélkülözhetetlen, a többit ráér utána.
2012. jan. 30. 13:47
 7/11 A kérdező kommentje:
és ki mondta hogy az egyszeri családi már nincs előre elköltve?? :/
2012. jan. 30. 13:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Arrol nem is beszelve, ha kozben ujra babat varnal (mielott betolti a 2 eves kort a baba akivel most vagy varandos) akkor nem gyest kapnal tovabb hanem gyedet, tehat meg tobbet kapnal vissza. Aki irta, hogy kesobb is be lehet vasaroni a picinek, neki teljesen igaza van. egyszeri anyasagibol, meg ott van a tgyas is 180 napig ami megint csak magasabb lenne mint a gyes.
2012. jan. 30. 13:52
 9/11 A kérdező kommentje:
látom utolsó válaszoló nem látta mit írtam!
2012. jan. 30. 14:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha már előre el van költve olyan pénz, amit meg sem kaptatok, akkor az gáz, erre nem tudok mit mondani. Akkor válaszd a gyest, és vásárolj nyugodtan.
2012. jan. 30. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!