Ha a helyemben lennétek, hogy választanátok keresztnevet a „Simon” vezetéknév mellé?
Elég sok név megy a Simonhoz, úgyhogy nem hiszem hogy különösebben gondot okozna a névválasztás (mármint nekem).
Nálunk MA-ra végződik a vezetéknév, így egy csomó nevet kiejtettünk, mert egybe mondva lett pl. Mami, mama, manó...
Szóval mondd ki a keresztnévvel együtt a vezetéknevet hangosan. Kimondva mindig más mint leírva.
Nóra pl nálatok sem menne hozzá, mert Simonóra lenne belőle. :)
Most olyan neveket írok, ami ha gondolkodás nélkül kéne, akkor ezt vágom rá:
Áron
Sámuel
még sok lenne, klasszikus nevek illenek hozzá. (Dániel, Tamás, Sándor.) Az ilyen Márió, vagy ősmagyar nevek nekem valahogy nem jönnek hozzá
Úgyhogy én ilyeneket választanék. És habár nem vagyok dupla név párti, lehet, hogy egy ilyen veztéknév mellett elfér 2 keresztnév is.
Csatlakozom, szerintem én is klasszikusabb nevet adnék, nem pedig valami mostani kacifántos divatnevet.
Nekem elsőre a Dávid és a Bertalan ugrott be. Van egy S. Dorina nevű ismerősöm is, a tesói Kata és Marcell, apukájuk pedig Márton
Igen, Nóra és Mónika egyből kiesik, de egyébként tényleg sok név jó hozzá.
Én biztosan 3 szótagú nevet választanék, amiben lehet hosszú magánhangzó is, vagy két rövidebb keresztnevet:
Boglárka, Bernadett, Veronika
Bertalan, Péter Márk, Bálint Zsolt
Dánielt, Bencét és Csengét semmiképp se válassz, szinte mindenkit így hívnak a környékünkön.
Bernadett
Péter
Olyan nevet választanék, aminek a magánhangzói nem I és nem O.
Nem túl cifrát, nem is egy szótagosat.
Kata, Gréta, Helka
Gergő, Gergely, Máté
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!