Mitől születnek valakinek ikrei? Mi befolyásolja azt hogy 1 gyereke szülessen, vagy 2-es ikrei, vagy akár több egy szüléskor?
Figyelt kérdés
2012. febr. 29. 13:48
1/5 anonim válasza:
Kétpetéjű ikreknél:Két petesejt termékenyül meg egyszerre.Egypetéjűeknél pedig egy petesejt termékenyül meg,csak kettéosztódik.Én így tudom,nekem kétpetéjű ikreim vannak!:)
2/5 anonim válasza:
Amúgy örökölhető a hajlam,tehát ha a családban,akár távoli rokonságban vannak ikrek,akkor jók az esélyek a többszörös megtermékenyülésre!
4/5 anonim válasza:
Nem tudjuk pontosan, és teljesen tökéletesen még a családi halmozódás sem nyert bizonyítást. Nem ismert a folyamat, amely spontán ikerterhességhez vezet (főleg egypetéjű ikrekhez). Az asszisztált reprodukciót leszámítva, nyilván az más.
5/5 anonim válasza:
Az egypetéjűek esetében beszélnek öröklődésről, de az is csak anyai ágon...
A kétpetéjűek pedig tök véletlen, abban a hónapban épp 2 pete ért, termékenyült meg...
Nekem kétpetéjű lányaim lesznek. :)
27+0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!