Így fog majd járni a TGYÁS és GYED?
2005-2010 között nappali tagozatos, egyetemi hallgató voltam. Közben 2009 május-2011 március GYES-t is kaptam. 2010 szept-2012 júni. 30 között folyamatos munkaviszonom van. (határozott időre szól, nem hosszabítanak szerződést velem) 2012 áprilisában szeretném kiváltani a vállalkozóimat, akkor még másodállásban. A babát 2012 szeptember közepére várjuk. Főállású vállalkozó lennék júli 1-től.
Ez alapján jogosult leszek a TGYÁS-ra és utána majd a GYED-re? Nem lesz baj, ha a vállalkozoimat már terhesen váltom ki?
Jaj, lemaradt:
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOD! :D
A kukacoskodást azokkal csinálták(ják), akik hirtelen terhesen kapnak munkát, majd egyből elmennek táppénzre. De persze nincs garancia arra, hogy rád nem szállnak rád...
A te esetedben azonban elgondolkoznék egy-két dolgon:
- járna neked az álláskeresési 90 napig, ezzel kihúzod szülésig és még utána is maradna, hogy tudj gyedet igényelni.
- a tgyás és a gyed idején nem folytathatsz keresőtevékenységet, azaz (legjobb tudomásom szerint - de ebben nem vagyok teljesen biztos) vagy át kell adnod a vállalkozásod, vagy szüneteltetni vagy nem igénybevenni tgyást/gyedet (de még gyest sem, mert a gyerek 1 éves koráig gyes mellett sem lehet dolgozni).
Szóval én előbb utánanéznék jó alaposan ennek a vállalkozói szösszenetnek, hogy mit kell csinálnod vele, ha tgyást/gyedet igényelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!