Van itt olyan aki a terhessége alatt végig emelgette a tizen-sok kilós nagytesót?
Én. A barátnőm is, még 9 hónapos terhesen is emelni kellett nekünk a babakocsit, benne a nagyobbal. Semmi bajunk nem lett tőle, de azért nem kell kísérteni az ördögöt.
Csak akkor emeld, ha minden oké a terhességgel és nagyon muszáj.
Tesóm is folyton emelgette, lépcsőn cipelte, stb. 2 éves volt akkor a nagyobbik... Több, mint 2 héttel előbb szült.
Szóval óvatosan. Inkább ülve vedd ölbe, ölelgesd meg, vagy fekve bújjatok össze. :)
Én terhesen max 3 kilót emeltem, a férjem nem engedett többet... de volt, hogy nem volt otthon és valamit odébb akartam tenni, meg is éreztem, hogy azt már nem kéne.
Én is emelgettem, végig, az utolsó napig(fürdőkádba be-ki). Kopkop semmi bajunk nem volt belőle, sőt túl is hordtam a lányt.
De ez Én voltam. Hogy neked mit eredményez azt nem tudhatom. De igen vagyunk páran akik emelgetjük a nagytesót várandósan az utolsó napig, mert kell...
2 év 3 hónap van a gyerekeim között.
A nagy 2 éves fiamat rendszeresen emelgettem, még nyitott méhszájjal is. Kb 7 hónapos voltam, amikor védőnőtől hazafele elaludt a buszon az ölemben. Nem tudtam felébreszteni, ezért kb 500 méteren át cipeltem. Na azt megéreztem.
De amikor semmi különös nem volt igyekeztem úgy összebújni vele, felvenni és megölelgetni, h leültem előtte. A pelenkázóra is ebben az időben tanult meg felmászni egyedül, és leugrani, úgy h fogtam a két kezét.
37+5 napon született a kislányom, kb 4 óra alatt.
22 kilós a 4 évesem és emelgettem végig, semmi bajunk.
Egészséges terhességnek ettől baja nem lesz.
Elso gyerekkel ladakat emelgettem (muszaj volt dolgoznom szulesig), azert probaltam minel kevesebbszer, de bizony volt hogy epp nem volt korulottem senki es 30 kilokat emeltem fel.
Masodiknal most nem dolgozom, de a nagylanyt emelgetem.
Nincs semmi bajunk.
Én emelgettem a második terhesség alatt az elsőt, most a harmadik terhesség alatt mindkettőt. :-) Semmi bajom, 24 hetes vagyok én is. De még a bútorokat is arrébb tolom takarítás közben, vagy hazahozom a nagybevásárlást.
Egészséges terhességnek semmi nem árt, amit egyébként az anyai szervezet megszokott. Vagyis ha a te szervezeted hozzá van szokva hogy emelgetsz, akkor bírod is, ha amúgy minden ok.
Ha érzed, hogy nem esik jól, akkor ne emeld. Tudom, hogy lehetetlen minden szitut megoldani, de pl. a földön fekvést lehetne úgy, ha leteszel neki egy matracot és azon alhat. Ő is boldog, hogy ott alszik a földön, és neked sem kell emelni. :)
A többit tényleg nem nagyon lehet elkerülni, ha egyedül vagy vele... De ha már most nem esik jól, akkor később mégdurvább lesz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!