24 hetes leszek hétfőn! Sok a 7 kiló hízás?
hát nekem 8-9 volt összesen. (3 terhesség)
eddig csak te híztál, a babamost fog elkezdeni nőni.Óvatosan,mert utána vért fogsz izzzadni míg leadod
Kedves Első!
Nem kellene így ráijeszteni Kérdezőre!
Nem is tudod, milyen alkat, hány centi stb, és anélkül ráhúzni, hogy sok, meg hogy nem fogja leadni...
Én kicsi vagyok, alacsony, és 20-21 kilót híztam mindegyik terhességem alatt úgy, hogy az első 16 hétben csak fogytam 3-4 kilót. Viszont a gyerekeim 1 éves korára mindig 2-3 kilóval kevesebb lettem a kiinduló súlyomnál úgy, hogy soha nem fogyóztam, csaj szoptattam és elláttam a családot. És ettem, ami jól esett és amennyi, és amikor. (Napi tábla csoki pl. este fél 10kor és társai...)
Ez alkati kérdés is nagyban.
Barátnőm 4 kilót hízott szülésig, viszont a szoptatás alatt feljött kilókat a gyereke 4 éves korára sem tudta leadni.
Kár ezen aggódni. A terhességnem nem szabad erről szólnia! Persze lehet ésszerűen táplálkozni, de én nem számlálnám a kilókat!
Most a 3 gyerekemmel vagyok a 28 héten. Már 12 kiló van rajtam, de maga az orvos kérdezte a múltkor, amikor a diétámat beszéltük át, mert magas a cukrom, hogy nem tudja "hová tettem", mert nem látszik.
A szervezet tudja, mennyit KELL raktároznia ahhoz, hogy menjen a szülés és aztán a gyermekgondozás kiegyensúlyozottan. Kellenek tartalékok...
Boldog babavárást mindenkinek!
Azért ez a terhesség alatti hízás nem pont úgy megy, hogy az anyagcsere folyamatok észbekapnak, és tudják, hogy most nekem ennyit kell hízni. :)
Az viszont, hogy ez normális-e, az valóban a te paramétereidtől függ, ez a kalkulátor pl. orvosi szemszögből tekintve is nagyjából megállja a helyét: [link]
Ez alapján lehet tájékozódni valamennyire.
29 hkm
A lent belinkelt súlytáblázatom nekem is meg van, most a harmadik babával kezdtem figyelni, a BMI szerint alultápláltan kezdtem a terhességet, és jelenleg is a minimum és a normál közé teszi a súlyomat.
Az tény, hogy szeretem az édeset, de kiegyenlítetten táplálkoztam előtte is és most is.
Na ezt én is tudom. :o)
Egyébként nem vészesen magas nekem sem, nem kell számlálós diétát csinálnom, csak mondta a doki, hogy vegyek vissza a szénhidrátból, ami felesleges, azt hagyjam el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!